[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 17. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


16. Aug 2000 23:40 (GMT+01:00)

U prijateljskoj utakmici u Belfastu Jugoslavija pobedila Severnu Irsku (2:1)

Uspela proba

Plavi tek u drugom poluvremenu pokazali pravo lice...

U prijateljskoj utakmici u Belfastu fudbalska reprezentacija Jugoslavija pobedila je Severnu Irsku sa 2:1, golovima Kežmana i Mijatovića. Ostaće upisano da je debi selektora Ilije Petkovića protekao trijumfalno, a pravi pobednici bili su naši mladi fudbaleri koji su od sredine drugog poluvremena doveli tim do pobede.
Već na početku videla se razlika u klasi, naročito u tehničkim detaljima između Jugoslavije i Severne Irske. Ipak, Irci su prvi došli u vođstvo u momentu kada su svi očekivali da dobri sudija Jang iz Škotske odsvira kraj prvog poluvremena. Hili je bio brži od pištaljke, spretniji od Špire Grujića i Cicovića tako da su igrači na odmor otišli vođstvom domaćina.

Severna Irska - Jugoslavija 1:2 (1:0)
Strelci: Hili u 45. minutu za Severnu Irsku, Kežman u 53. i Mijatović u 68. za Jugoslaviju. Stadion: "Vindzor Park". Gledalaca: 6.080. Sudija: Jang (Škotska).
SEVERNA IRSKA: Tejlor, Nolan, Hjuz, Mardok (od 82. Grifin), Vilijams, Vitli, Džonson, Madžlton, Hili, Mulrejn (od 68. Kvin), Horlok (od 73. Gilespi).
JUGOSLAVIJA: Cicović, Dudić, Đorđević, Grujić (od 71. Obradović), Bunjevčević, Grozdić (od 67. Ilić), Sakić, Mijatović, Milošević (od 51. Kežman), Stanković, Lazetić.

U drugom poluvremenu, druga priča. Ulaskom Kežmana umesto Miloševića naš tim je dobio na probojnosti, pogotovo vanserijskim angažmanom Nikole Lazetića na svakom pedlju terena. Tada se probudio i Predrag Đorđević, proradio je i Dudić po desnom boku odakle su dve lopte Kežman i Mijatović sproveli iza leđa Tejlora. Od tada je Ilija Petković mogao udobno da se zavali u selektorsku fotelju jer su naši momci ispunili cilj koji ih je doveo u Belfast.

Posle svega, a pred start kvalifikacija, utakmica u Belfastu može da bude dobra smernica u daljem otkrivanju pobedničke fizionomije naše reprezentacije, uz naravno opasku da i oni koji nisu bili prisutni svakako treba da ponesu glavni teret već protiv 3. septembra u Luksemburgu. Dakle, dobitna kombinacija nalazi se negde u trouglu Belgije, Holandije i Severne Irske...

G. B.


vesti po rubrikama

^sport

14:20h

Lambulić uveren da Zeta neće igrati samo jedno prvoligaško leto

14:30h Milan Belić predvodnik novog talasa novosadskih bisera
14:35h Crvena zvezda kompletna protiv Zete

14:45h

Plavi rukometaši na turniru u Austriji

23:42h U prijateljskoj utakmici u Belfastu Jugoslavija pobedila Severnu Irsku (2:1)
     


     


FastCounter by LinkExchange