[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 17. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

16. Aug 2000 16:56 (GMT+01:00)

Nebojša Milošević - Kotur, kik-bokser, uterivač dugova i svojevremeno telohranitelj Žan Pol Belmonda, ekskluzivno o evropskom podzemlju i druženju za poznatima

Iz pumparice, bez upozorenja

U bivšoj SFRJ bokserski šampion u Evropi morao da se dokazuje iz početka. Obračun u zloglasnom pariskom kvartu

Sjajna bokserska karijera, nekoliko šampionskih titula Evrope i Balkana u kik-boksu i tajlandskom boksu, zatim obezbeđivanje diskoteka, uterivanje dugova po Francuskoj, bezbroj pucnjava, ranjavanja, brzi automobili i motori, žene, sve bi se to moglo staviti u priču o Nebojši Miloševiću-Koturu, aktuelnom prvaku Balkana u kik-boksu u jednoj od kategorija.

Od kada se iz svog rodnog sela Miloševa kod Jagodine otisnuo u beli svet pre dvadesetak godina, iza njega je već ostalo boksovanje u "Radničkom", Zaječaru i Kumanovu i bio je četvorostruki prvak bivše države. Beše to vreme Sorgića, Matejića, Jakovljevića, kada je radnički grad Kragujevac bio poznat po boksu i automobilima. Ujedno tu je prvi put Neša osetio ukus gorkog hleba izbacivača.

- Prvi izbacivači u Kragujevcu bili smo Zdenko, Jaza i ja, s tim što sam pored kafića radio i restorane. To nije bio posao kao danas, policija nije dozvoljavala da staneš na vrata. Nego na crno. Tako smo zarađivali za hleb. Kasnije uvidim da ovde od boksa nema ništa i zapalim preko, u Francusku preko nekih prijatelja - priča Neša.

ULTIMATING FAJT

Milošević se trenutno sprema za novi izazov. Reč je o sportu ultimating fajt ili borbama u kavezu, kako se popularno zove. Protivnici su zatvoreni u ringu koji je opasan žicom, a tokom tuče nema pravila. Kotur veruje da će i u ovom sportu imati uspeha s obzirom da je uspeo u boksu, kik-boksu, tajlandskom boksu, engleskom boksu, ali i uličnim tučama. Pored toga bio je već na Tajlandu na specijalizaciji i jedini je Srbin koji unazad nekoliko godina vežba ovaj sport

Pariz. Grad sa više od 14 miliona ljudi. Puno Arapa, crnaca... asfalt vreliji nego bilo gde na svetu. I svako ima svoje mesto. Za novo mesto i novi lik potrebno je mnogo dokazivanja. Šampionske titule ništa ne znače. U čuvenoj školi kod Dominika Valera, najpoznatijoj u svetu kik-boksa, daju mu rukavice i kažu: "Izvoli u ring i pokaži šta znaš, diplome stavi u fioku". Dokazao se. Kreću i mečevi. Ali i tu je zarada nikakva. Ni za hleb u Parizu. Opet obezbeđivanje diskoteka.

- Ovde jeste opasno baviti se tim poslom, ali tamo je mnogo opasnije. Ne znaš s kim imaš posla. Crnci, Arapi, kineski kvartovi... Postoje delovi grada gde policija ne sme da priđe bez kompletne brigade do zuba naoružane. A kada si nov u poslu, ideš tamo da radiš - priča Milošević o počecima u Francuskoj.

Deo grada koji policija izbegava u Parizu jeste "Pariz 13". Tu se dogodila tuča o kojoj će vodeći pariski dnevnik "Parizijen" izveštavati na naslovnoj strani, sa fotografijom diskoteke i kompletnim opisom događaja. Grupa Srba predvođena Koturom obezbeđivala je te večeri ulaz, što je inače teži deo posla. Neko od gostiju udara ga po ruci i kaže mu: "Šta hoćeš". Tu više nema priče. Počinje tuča i Milošević je nokautirao dvojicu. U međuvremenu izbija druga tuča u unutrašnjosti diskoteke. Odlazi tamo. Ali prva ekipa se vraća. Došlo je tridesetak momaka sa kacigama, pištoljima, puškama. Pucali su iz pumparice i bacili "molotovljev koktel". Neša ne krije da je imao sreće i da je prošao samo sa nekoliko udaraca.

- Glavu mi je spasio bilijar. Kada sam udario nekog momka koji je krenuo sabljom na mog ortaka, spotakao sam se i zavukao ispod bilijara. Nas četvorica golorukih smo se tukli sa njih 30 do zuba naoružanih ljudi sa ulice i jednostavno morali smo da se povučemo do dolaska policije. Kada sam čuo da dolazi policija koja nas je kasnije sprovela, dohvatio sam najbližeg i ubio boga u njemu. Imao samo boks pri ruci i da nije bilo njega ne bismo živi izašli iz diskoteke - prepričava Neša događaj koji mu je ne bez razloga ostao u sećanju.

Paralelno sa ovim poslom teče i karijera profesionalnog boksera. Niže pobede. Kao kad je u rodnom Miloševu, omalen i nerazvijen, udarao u džak napunjen peskom zato što ga krupniji drugovi maltretiraju (sve je naplatio sa kamatom) tako vežba i u Parizu. Postaje i prvak Evrope u kik-boksu. Profesionalni mečevi plaćaju se dobro, ali nije odustajao od obezbeđenja diskoteka. Kako mu je rastao rejting u ringu, tako je rastao i što se obezbeđenja tiče. Pa i sama klijentela poticala je iz svetskog džet seta. Do sada je bio u pratnji Žan Pol Belmonda, Majkla Džeksona, sina predsednika Egipta Mubaraka, Dženezisa, švedske pop grupe "Ace of Base", počinje da se druži sa legendarnim Bilijem Lalasom, suparnikom (u filmovima) Čaka Norisa, "najbržom levom nogom sveta".

- Naši klinci dolaze u Pariz i misle da ovde teče med i mleko. Nije tako. Radilo se svašta. Moraš da preživiš. Od obezbeđenja kurvi kojih je mnogo iz Jugoslavije do uterivanja dugova. Znaš, dođe mušterija, neće da plati, počne da maltretira devojku koju je prazan stomak naterao da to radi. Ali kada su bile pod mojom zaštitom, uvek su dobro prolazile i niko nije smeo da ih pogleda - kaže Milošević, koji je nekoliko puta ranjavan.

Poslednji put to se dogodilo pre dve godine u jednom stanu u centru Pariza. Njegovom prijatelju dugovali su ogroman novac, a kako nesrećni dužnik nije smeo da pomoli nos iz stana, otišli su pravo tamo. Da bi lakše ušli, poveli su i devojku sa sobom koja je bila mamac da dužnik otvori vrata. U drugoj varijanti poneli su suzavac u boci kako bi poprskali ispod ulaza. Taj detalj, videće se, biće poguban po Kotura. Čovek je, videvši zgodnu devojku, otvorio vrata, posle čega su ušli i nenajavljeni gosti.

Počelo je svađom, a ubrzo i tučom. Nešin prijatelj je bio jači od dužnika, ali je imao i pomoć limene bočice sa suzavcem. Bočica je pukla od jednog udarca, suzavac se raširio po stanu. U opštem metežu dužnik je došao do pištolja i počeo sumanuto da puca po stanu. Jedan od metaka završio je u Miloševićevom desnom ramenu. Sreća u nesreći, kaže.

Dragan Alempijević

Sutra: Poklon od Belmonda


vesti po rubrikama

^reportaža

16:09h Zbog čega se rapidno povećava porodično nasilje u Srbiji
16:34h

Legendarni Voja Pančevac izabran za "navijača veka" Partizana

16:56h

Nebojša Milošević - Kotur, kik-bokser, ekskluzivno o evropskom podzemlju i druženju za poznatima

18:22h Holivudska zvezda Melani Grifit o svom suprugu Antoniju Banderasu
   


     


FastCounter by LinkExchange