[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 16. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

15. Aug 2000 19:04 (GMT+01:00)

Neimarski planovi američkog bogataša i avanturiste Boba Stupaka

"Titanik" u Las Vegasu

U replici mnogo većoj od pravog broda biće smešten hotel s pet zvezdica oko kojeg će na ledenom bregu plutati grandiozan kazino

Naturalizovani američki bogataš i avanturista Bob Stupak planira da usred pustinje u američkoj državi Nevada, tačnije u njenoj kockarskoj prestonici Las Vegasu, postavi repliku čuvenog broda "Titanik". Jedina razlika u odnosu na davno potonuli original jeste što će Stupakova replika biti mnogo veća od ukletog broda i "naoružana" pravim hotelom s pet zvezdica i zdanjem koje će uskoro postati jedan od najvećih i najatraktivnijih kazina u Vegasu.

Stupak, koga već krasi reputacija da za njega ništa nije nemoguće, buduće posetioce planira da ugosti u hotelu "na četiri palube" i kazinu smeštenom tik uz njega koji bi sve vreme plutao na specijalno izrađenom ledenom bregu.

Njegova zamisao bila bi izgrađena baš preko puta čuvene "Sahare", kockarsko-hotelskog kompleksa i elitnog odmarališta na temu pustinje.

Ponikavši u sasvim prosečnoj doseljeničkoj porodici, Stupak je verovatno jedini čovek koji je, iako svojevremeno izbačen iz škole, uspeo da se obogati i godišnje inkasira i po 100 "čistih" miliona dolara bukvalno ni za šta.

Posle odluke gradskih vlasti Vegasa kojom mu se zabranjuje da svoj Titanik izgradi na jednom od centralnih bulevara, jer je to isuviše blizu stambenim četvrtima, Stupak nije odustao od ove gotovo sulude ideje već je sa još većom žestinom krenuo napred.

Stoga će Vegas, koji već ima replike Empajer stejt bildinga, egipatskih piramida i sfingi, uskoro dobiti i svoj Titanik. Stupakovo čudo samo je jedno u nizu već postojećih u koje se ubrajaju i upola manja Ajfelova kula, ali i replika grada na vodi - Venecije sa svim njenim mostovima i kanalima. U planu bogatih britanskih finansijera jeste i izgradnja novog hotela pod nazivom "Aladin", u stilu Priča iz 1.001 noći. Dozvolu za gradnju nedavno je zatražio i jedan veliki američki koncern čiji je san da pored samog aerodroma u Vegasu podigne hotel sa specijalnim prilazima putem kojih bi se gosti direktno ukrcavali u avione.

S. Đ. P.


vesti po rubrikama

^reportaža

17:22h

U Beogradu osuđen Goran Šućur, 28-godišnji KV električar iz Doboja: Manijaku deset godina robije

17:43h

Gradske vlasti u Budimpešti muku muče s legalizacijom prostitucije

18:06h

Reporter "Glasa" na "viđenju" bratstva Đapića u pocerskom selu Bukoru

18:38h

Epidemija svlačenja u američkom ženskom olimpijskom timu

19:04h

Neimarski planovi američkog bogataša i avanturiste Boba Stupaka

      


FastCounter by LinkExchange