[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 16. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

15. Aug 2000 16:06 (GMT+01:00)

Danis Tanović snima film u Sloveniji

Ničija zemlja

Jednu od uloga igra i beogradski glumac Bogdan Diklić. Najveća koprodukcija ikada snimljena na ovim prostorima

- U ponedeljak u 5.30 ujutro je pala prva klapa novog dugometražnog filma "Ničija zemlja" režisera i scenariste Danisa Tanovića - piše sarajevsko "Oslobođenje". Kako se dalje navodi u tekstu, filmska ekipa će za mesec i po dana na vojničkom poligonu u slovenačkom selu Bač snimiti jednu od najvećih koprodukcija ikad snimljenih na ovim prostorima - dramu o ratu na području Bosne i Hercegovine.

Glavni producent filma je prestižna francuska produkcijska kuća "NOE Productions", poznata po koprodukcijama filmova "Pre kiše" Milča Mančevskog i "Deseti brat" Aktana Abdikalikova. Koproducenti filma su MAN'S Film iz Brisela, Benetonova fabrika iz Italije, koja će preuzeti veliki dio postprodukcije, britanska produkcijska kuća Judy Counihan Films Ltd, "Kazablanka" iz Ljubljane i "Studio maj" iz Ljubljane, koji će preuzeti izvršnu produkciju, dok Slovenski filmski fond učestvuje sa 10 posto sredstava, saznaje sarajevski list.

"Ničija zemlja" je ratni film o vremenu najtežih borbi 1993. godine. To je priča o tri vojnika neprijateljskih strana, koji se nađu na ničijoj zemlji između dve ratne linije. U dramatičnim trenucima, između tolerancije i mržnje, oni pokušavaju da pronađu izlaz. U sve se umeša UNPROFOR i novinari...

Priča je prožeta ironičnim i ciničnim humorom i izvornim dijalozima. Svojom simbolikom pokazuje sve elemente, apsurdnost rata, hipokriziju savremene Evrope i sveta, činjenicu da nije bitna istina, već vruća priča za gledaoce širom sveta.

"Želim napraviti film pun kontrasta i disharmonije svih vrsta, ali s namerom da na kraju dođemo do saznanja da mržnja i disharmonija nisu ništa prirodno i ne donose nikakva rešenja", rekao je, za "Oslobođenje" režiser filma Danis Tanović.

Glumačku ekipu čine glumci sa prostora nekadašnje Jugoslavije Branko Đurić Đuro, Filip Šovagović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Tanja Ribić, Bogdan Diklić, Đuro Utješanović i međunarodne filmske zvezde kao što su Ketrin Kartlidž, koju poznajemo iz filmova "Karijeristkinje", "Kroz talase", "Pre kiše", i Sajmon Kalou, britanski filmski glumac, koji je označio filmske hitove kao sto su "Zaljubljeni Šekspir", "Četiri venčanja i sahrana", "Amadeus", "Soba s pogledom" itd.

LJ. P.


vesti po rubrikama

^kultura

16:06h

Pala prva klapa filma "Ničija zemlja" režisera Danisa Tanovića

16:31h

Autobiografija kalifornijskog lidera "Anđela pakla"

16:54h

"Zlatni leopard" za zabranjeni kineski film

17:09h

"Karolina Nojber" najbolja predstava na Ohridskom letu

17:17h

U sredu bi Čarls Bukovski, da je živ, napunio 80 godina

17:23h

Tri "Prosvetina" laureata: Orlić, Bognar, Stanković

17:44h

Delegacija Grada teatra na Dubrovačkim letnjim igrama

18:07h

Počinje Žički duhovni sabor

      


FastCounter by LinkExchange