[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 8. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

07. Aug 2000 19:12 (GMT+01:00)

Čelnici udružene opozicije odlučili

Koštunicu za predsednika

"Nemoguće istovremeno biti i u koaliciji i suprotstavljen SPO". Predsednik DSS: Zadovoljan sam zbog podrške opozicije i javnosti

BEOGRAD - Vojislav Koštunica biće kandidat udružene opozicije na predsedničkim izborima, odlučeno je na sastanku opozicije u sedištu DC. Zaključeno je i da je "nemoguće sarađivati sa SPO-om na jednom, a biti suprotstavljen na drugom nivou", pa će opozicija na lokalne izbore izaći s listama na kojima neće biti mesta za SPO.

Nikad u SK

Vojislav Koštunica rođen je 1944. godine u selu Koštunići. Pravni fakultet završio je u Beogradu (1966), magistrirao je 1970, a doktorirao 1974. Asistent na Pravnom fakultetu bio je od 1970. do 1974. Te godine, zbog osporavanja radničkih amandmana i Prednacrta ustava, izbacili su ga s fakulteta. Potom je radio u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju.

Jedan je od retkih političara u Srbiji koji nikad nije bio član SK. S grupom prijatelja osnovao je DS (1989). Tri godine kasnije, zbog neslaganja s Mićunovićem i Đinđićem, kao i nejasnog određenja DS prema nacionalnom pitanju, osniva DSS. Mnogi mu prebacuju da je ultranacionalista, previše intelektualan i krut. Nije omiljen u Crnoj Gori.

N. M.

- Teško bih mogao da sakrijem osećaj zadovoljstva, ali i odgovornosti. Zadovoljan sam zbog podrške opozicije, a još više zbog podrške javnosti. Verovatno je to posledica politike koja je bila dosledna, antirežimska, sa sluhom za naše nacionalne nevolje. Pre nekoliko meseci nismo ni pomišljali na moju kandidaturu. Dolazi u najnepovoljnijem trenutku za naše političko delovanje. Iako u startu otpisujemo izbore za Veće republika, borićemo se za Veće građana, za lokalne skupštine i protiv Miloševića u predsedničkoj trci. On se najviše plaši drugog kruga, koji će biti svojevrsni referendum - rekao je Koštunica na konferenciji za novinare koja je upriličena kad su čelnici opozicije, posle nešto više od pola sata razgovora, doneli definitivnu odluku o svom predsedničkom kandidatu.

Dušan Mihajlović, predsednik ND, potvrdio je da opozicija jednoglasno ostaje pri svom prvobitnom predlogu da je koalicija sa SPO moguća, ali samo ukoliko pristanu na uslove koje je udružena opozicija već usvojila. To znači da neće biti jedinstvene liste za lokalne izbore ako SPO ne odustane od svog predsedničkog kandidata.

- Od utorka započinjemo najveću kampanju od 1990, jer je ovo najveća koalicija od tad. Manji akcenat stavićemo na medije, a što je moguće više usredsredićemo se na kampanju "od vrata do vrata". U prednosti smo nad Miloševićem i što ne može da se pojavi skoro nigde, a naš kandidat može da ide svuda - konstatovao je predsednik DS, Zoran Đinđić.

Čelnici opozicije potom su nastavili razgovore o tehničkim pitanjima, kao što su određivanje kandidata koji će se naći na listama za Veće republika i Veće građana, i formiranje Centralnog izbornog štaba.
Sastanku u ponedeljak udružene opozicije prisustvovali su i Dragoljub Mićunović, Dragan Veselinov, Vuk Obradović, Mile Isakov, Žarko Korać, Dragor Hiber, Momčilo Trajković, Velimir Ilić, Vladan Batić, Rasim Ljajić, Mihalj Sečaj...

J. MITIĆ


vesti po rubrikama

^politika

17:52h

Vladika Artemije razgovarao s Džokom Kovijem

18:04h

Srbobran Branković o odluci SPO: Da komšiji crkne krava

18:16h

Zbog učešća na protestu u Novom Sadu: Novinari pred sudom

18:23h

Goran Cvetković iz "Evroplakat internacionala": Plakati SPS-a i JUL-a štampani u Austriji

18:31h

Ko je ovaj čovek? Željko Mitrović

18:42h

"Glas" istražuje: Šta će se dogoditi posle teškog raskola u srpskoj opoziciji

18:51h

Rusi ipak dolaze?

19:04h

Centralna otadžbinska uprava jednoglasno odlučila: Tomislav Nikolić kandidat SRS

19:12h

Čelnici udružene opozicije odlučili: Koštunicu za predsednika

19:32h

Evropska reagovanja na opozicionu neslogu: Poklon Miloševiću

19:44h

Vuk Drašković za "Glas" o "ultimativnom" pismu: Odluka SPO konačna

19:53h

Bojkot bi sve rešio

19:56h

Sofijski list "Monitor" tvrdi: "Oluju" smislio Pentagon

23:30h

Nova inicijativa američke diplomatije: Isključenje SRJ iz UN?

23:35h

Otpor pozvao opoziciju: Dođite u Požarevac!

23:40h

Izbačen iz partije, pa s posla

   


     


FastCounter by LinkExchange