[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 8. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

07. Aug 2000 18:46 (GMT+01:00)

Ima li veze pucnjava u agenciji za poslovnu pratnju s tržištem seksa

Masaža paravan za prostituciju

BEOGRAD - Iznajmljeni stan na šestom spratu zgrade u Knez Danilovoj 12, u subotu oko podneva, bio je poprište retko viđenog zločina. Za sada nepoznati muškarac vezao je Ljiljanu Brajović (44) za radijator i iz pištolja sa prigušivačem pucao joj u desni deo grudi i desno rame. Teško ranjena žena prebačena je na Urgentni centar gde je operisana, ali se i dalje nalazi u životnoj opasnosti. Napadač je, bar za sada, uspeo da umakne policijskoj poteri.

U tom stanu, u strogom centru Beograda, devojke iz jedne veoma poznate agencije za poslovnu pratnju svakodnevno su primale mušterije. Motiv subotnjeg zločina nije poznat, ali policija, kako nezvanično saznajemo, operiše sa više "verzija".

Kako god da bilo, subotnja pucnjava još jednom je usmerila pažnju ka nikad brojnijim agencijama koje pod firmom poslovne pratnje pružaju usluge klasične prostitucije.

Niko od nadležnih nije mogao u ponedeljak da nam da tačan podatak o broju tih agencija i njihovim sedištima, ali nezvanično se procenjuje da samo na užem području Beograda ordinira njih pedesetak. Mnoge neskriveno po oglasnim nedeljnicima nude usluge. Trenutno je u ponudi, procenjuju upućeni, nekoliko stotina "poslovnih pratilja". To su uglavnom devojke iz unutrašnjosti koje u potrazi za boljim životom dolaze u glavni grad i završavaju u raljama prostitucije. Ima i jedva punoletnih devojaka, ali i žena zašlih u petu deceniju života.

Bordeli su u opštinama registrovani kao agencije za pružanje usluga masaže, agencije za poslovnu pratnju ili agencije za posredovanje. Iako pozitivno zakonodavstvo strogo sankcioniše svaki oblik prostitucije nadležni dozvoljavaju njihov nesmetan rad.

Nepisano pravilo kaže da od naplaćene cene 40 odsto ide devojci, a ostatak uzima agencija. Ranije su specijalizovane agencije uobičajavale odlazak devojaka na adresu mušterije, ali posle nekoliko incidenata sve je češća praksa "primanja mušterija u svom stanu".

Gazda agencije od neobaveštenih stanodavaca iznajmljuje stan, a u njemu potom organizuju klasičnu javnu kuću. "Dame", kako ih uobičajeno zovu, non-stop uslužuju mušterije, a mnoge od njih i žive u ovim stanovima. Neretko se dogodi da u toku jednog popodneva "obrade" i po desetak mušterija. Cena "vrhunske usluge" kreće se od 60, pa sve do 250 maraka za sat vremena.

D. J. V.


vesti po rubrikama

^hronika

18:46h

Ima li veze pucnjava u agenciji za poslovnu pratnju s tržištem seksa

18:51h

Zašto je na plaži ubijen najbogatiji Novljanin Milenko Vujović

19:04h

U Zaječaru zbog mita osuđena četvoročlana grupa

19:12h

U utorak suđenje poljoprivredniku Vlastimiru Veličkoviću

19:21h

Presuda u Okružnom sudu u Kragujevcu: Vozaču četiri godine zatvora

19:35h

Nastavljeno suđenje grupi "Pauk"

23:15h

Najavljena optužnica protiv četiri Britanca i Kanađanina

      


FastCounter by LinkExchange