[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 1. avgust 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

31. Jul 2000 20:05 (GMT+01:00)

Savezni trener košarkaša Željko Obradović insistira na realnosti

Pustimo Amerikance!

Ne treba da se zanosimo drim timom, naši rivali su Litvanci, Rusi, Španci... Divac i Đorđević nisu promenili odluku, kapitenska traka na grudima Danilovića

U ponedeljak uveče u „Pioniru", poslednjim košarkaškim treningom završena je prva faza priprema jugoslovenske reprezentacije za Olimpijske igre u Sidneju. Utorak je slobodan dan, koji će igrači i stručni štab iskoristiti za pozdrav s rodbinom i prijateljima, pred sutrašnji put (15 časova) u Švajcarsku na planinski deo priprema. Savezni trener Željko Obradović sumira uvodni učinak.
- Imali smo šest treninga trčanja, pet u teretani, dva kombinovana i 11 košarkaških. Okolnosti su nas primorale da posle četiri dana pozovemo Nikolu Jestratijevića, koji je od sada ravnopravni kandidat. Zbog povrede skočnog zgloba Marko Jarić će pauzirati deset dana, ali će ići s nama u Švajcarsku.

U Švajcarsku će ići 16 kandidata.
- Vlade Divac i Saša Đorđević su ostali na istim pozicijama kao i pre 15 dana, tako da na planinske pripreme idu Jarić, Lukovski, Rakočević, Obradović, Šćepanović, Danilović, Lončar, Bodiroga, Gurović, Stojaković, Drobnjak, Milojević, Tomašević, Tarlać, Rebrača i Jestratijević. Ovog puta smo u dogovoru sa iskusnijim igračima napravili presedan i odlučili da sačekamo odluku Divca i Đorđevića, iako je bilo važnije šta ovi momci rade. Nije nova stvar da ne idemo u punom sastavu, pošto smo od Atlante konstantno imali tih problema. Mogu reći da imam maksimalno poverenje u ovaj tim.

Novi kapiten jugoslovenskog tima?
- Kapiten je Predrag Danilović, rezervne varijante su Dejan Bodiroga i Željko Rebrača.

S prethodnih OI u Atlanti nedostaju čak četvorica članova startne petorke.
- Tada smo igrali u postavi Đorđević, Danilović, Paspalj, Savić i Divac. Na SP 1998. u Atini, igrala je potpuno nova petorka. Sada na spisku imamo samo šest igrača koji su bili u Atlanti. Podaci koji treba da zatvore knjigu o potrebama podmlađivanja reprezentacije. Još nešto, da pustimo malo drim tim na miru, da budemo realniji, a ne da živimo u oblacima i da se zanosimo. Pogledajte samo imena američkih igrača. Naši rivali su Rusi, Australijanci, Španci, Litvanci sa jednim Sabonisom... Pričam o vrhunskim timovima. Nemamo prava da se ponašamo prepotentno, jer treba mnogo da se pomučimo da bismo stigli do finala sa Amerikancima - upozorava Željko Obradović.

V. Preradović

Plavi „mađioničari" dobili novog kapitena

Traka Daniloviću

U odsustvu Đorđevića i Divca kapitenska traka pripala je Predragu Daniloviću.
- S Divcem i Đorđevićem sam od 1989. godine. Mnogo su dali reprezentaciji u igračkom i ljudskom smislu. Oni su jedinstveni. Sigurno da će nam nedostajati i njihovo zezanje, ali ne u tolikoj meri da bi se narušila dobra atmosfera. Uostalom, samo u Atlanti smo igrali zajedno. Ima još dosta duhovitih momaka.

Povreda Danilovića je prošlost.
- Dobro se osećam, imao sam malih problema s kolenom, ali sada je sve u redu. Veoma sam zadovoljan ovim delom priprema, radilo se ozbiljno, kako i dolikuje zrelim i formiranim ličnostima. Svi znamo šta su pripreme za Olimpijadu, tako da niko ne treba dodatno da nas motiviše. Samo da ne bude povreda.

Mišljenje o mlađim saigračima?
- Ne mogu da budem objektivan, pošto su svi veoma dobri momci. Mnogo su napredovali, što je veliki plus za našu košarku. Mladi stasavaju, što je jedan prirodan proces, samo ih treba malo više pustiti da pokažu šta znaju.

Sećanje na prethodno olimpijsko finale.
- Mislim da nismo dali maksimum. Savić nije igrao, Divac je rano izašao, ni ja nisam odigrao baš najbolje. Bili smo rasterećeni, a takvi bi trebalo da budemo i slučaju novog duela sa Amerikancima, koji sigurno imaju najbolji tim. Zato, malo da se smirimo. Mnogo važnije utakmice nas čekaju do četvrtfinala. Treba osvojiti prvo mesto u grupi, kako bismo izbegli Amerikance pre finala - kaže Danilović.

V. P.


vesti po rubrikama

^sport

18:03h

Novi selektor Ilija Petković napominje: Nikoga neću da molim!

20:05h

Savezni trener košarkaša Željko Obradović insistira na realnosti

20:10h

U utorak u Inđiji kreće akcija „Volim Partizan"

20:15h

Crvena zvezda u utorak putuje u Gruziju na revanš sa Torpedom

20:20h

Crna Gora posle OI napušta JOK!

20:25h

Na pojačanja dali 660 miliona DEM!

      


FastCounter by LinkExchange