[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 29. jul 2000. - Nedelja, 30. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

28. Jul 2000 19:22 (GMT+01:00)

Upravni odbor Crvene zvezde reagovao posle nemilih scena na utakmici protiv Torpeda

Ponos i osuda

Crvena zvezda se ponosi svojim navijačima, ali se ograđuje i osuđuje grupu ekstremnih posetilaca utakmica koji svojim ponašanjem nanose neprocenjivu štetu klubu

Crvena zvezda je u sjajnoj fudbalskoj predstavi do nogu potukla gruzijski Torpedo (4:0) i jednom nogom već kročila u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je ta fudbalska raskoš i lepota, kao nagoveštaj povratka našeg klupskog fudbala na veliku scenu, zatamljena tučom policije i navijača na severnoj tribini. Tako je jedan velelepni događaj za priču, postao događaj za osudu...

Upravo zbog toga, Upravni odbor Crvene zvezde je u petak izdao saopštenje koje prenosimo u potpunosti. Upravni odbor FK Crvena zvezda je, na sastanku 28.07.2000. prihvatio izveštaj Stručnog štaba o utakmici sa FK Torpedom iz Gruzije, konstatujući da je postignutim rezultatom ostvaren krupan korak ka povratku kluba u evropska fudbalska takmičenja, čime Crvena zvezda nastavlja tradiciju svog uspešnog predstavljanja zemlje dugu 55 godina.

Upravni odbor je posebno raspravljao o organizaciji utakmice i ocenio je kako nije bilo propusta u smislu inače veoma strogih uputstava UEFA. Ipak, incidenti koji su krajem prvog poluvremena nastali na severnoj tribini stadiona, ostavili su mučan utisak, i predstavljaju suprotnost svemu što je i tradicija Crvene zvezde i njena sadašnja orijentacija.

Crvena zvezda oduvek osuđuje svako vandalsko ponašanje na sportskim stadionima - bilo da je reč o paljenju baklji, tučama, lomljenju stolica ili uvredljivim parolama - i ono se ne može zaklanjati iza tobožnje odanosti klubu, jer je suprotno samoj ideji sporta. Crvena zvezda se ponosi svojim navijačima, ali se ograđuje i osuđuje grupu ekstremnih posetilaca utakmica koji svojim ponašanjem nanose neprocenjivu štetu klubu.

Ovakve pojave suprotne su isključivo sportskim ambicijama našeg kluba ka vrhunskim takmičarskim rezultatima, onome što - da parafraziramo olimpijsko načelo - čini slavu Crvene zvezde na čast zemlje. Da li treba podsetiti na činjenicu da su u Bariju i Tokiju ostvareni najveći klupski uspesi jugoslovenskog fudbala koje je ostvarila Crvena zvezda, naš najtrofejniji klub (21 titula prvaka, 18 puta pobednik Kupa).

Upravni odbor FK Crvena zvezda zato smatra kako ga ti uspesi obvezuju da podseti da je, u toku njegovog dosadašnjeg mandata, klub osvojio dva Kupa i titulu prvaka SR Jugoslavije - ove sezone "duplu krunu" - tako što su uloženi veliki napori u stvaranju novog tima, čiji je sastav sačuvan za ovu sezonu. Istovremeno, Crvena zvezda se zalaže za punu regularnost svih domaćih takmičenja kao preduslovu ponovne afirmacije jugoslovenskog fudbala u evropskim i svetskim okvirima.

Taj cilj će biti teško ostvarljiv ukoliko se na tribine naših stadiona ne vrati sportsko ponašanje, pa je Crvena zvezda uz ostalo, akcijom "Ja sam zvezdaš" izrazila svoje programsko opredeljenje za pravu kulturu navijanja. Nove pristalice Crvene zvezde su budućnost kluba, ali i garancija nastavka tradicije da, tokom svih ovih 55 godina našeg postojanja, klub ili bilo koji njegov pojedinac, nisu ničim osramotili svoju zemlju i svoj narod.

Pošto je pred nama nova sezona, od koje svi - ne samo FK Crvena zvezda - mnogo očekujemo, Upravni odbor FK Crvena zvezda poziva navijače našeg kluba i sve prave ljubitelje fudbala da iskažu jedinstvo u borbi za sportski uspeh, a protiv svega nesportskog na terenu i oko njega.


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Predrag Mijatović: Želim i hoću plavi dres!

15:29h

Trener Partizana Ljubiša Tumbaković: Nema više sentimentalnosti

15:31h

U nedelju se vozi VN Nemačke: Svi za Šumahera

19:22h

Upravni odbor Crvene zvezde reagovao posle nemilih scena

19:25h

UO Crvene zvezde uputio otvoreno pismo Radio televiziji Srbije

23:15h

Poraz mladih košarkaša na startu EP u Ohridu

23:28h

Svetski rekord Trine Hatestad

23:35h

Žreb grupa olimpijskog turnira za odbojkaše

      


FastCounter by LinkExchange