[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 29. jul 2000. - Nedelja, 30. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

28. Jul 2000 15:20 (GMT+01:00)

Predrag Mijatović počeo pripreme s Fiorentinom, ali već razmišlja o kvalifikacijama za SP u Japanu i Južnoj Koreji

Želim i hoću plavi dres!

Ako vidim da mi ne ide, da ne mogu u korak s evropskim i svetskim asovima, elegantno ću se povući

Želim i hoću da igram za državni tim! U ovoj jednoj rečenici stala je sva fudbalska filozofija Predraga Mijatovića. Jasno i glasno, drugi strelac nacionalnog tima i pre tri godine najbolji fudbaler Evrope (prvi u anketi "Frans fudbala" bio je Ronaldo, ali on je Brazilac), rekao je šta mu je na srcu. I kako gleda na budućnost.

-Kod mene dilema te vrste ne postoji. Ja sam tu, spreman da dam doprinos plavoj četi. Svestan sam da je na pomolu 32. godina, da dolaze mladi i sigurno neću "silovati". Ne pada mi napamet da igram na minuli rad ili jednostavno na ime. Ne, ukoliko vidim da mi ne ide, da ne mogu u korak s evropskim i svetskim asovima, elegantno ću se povući. Neću svakako dozvoliti da mi to neko, iz prve ili druge ruke kaže. Budite sigurni u to.

Emotivac, kakav je, Peđa nije baš lako podneo prozivke posle Svetskog i Evropskog prvenstva?
-Pretrpeli smo velike kritike, od onih koji na to imaju prava, pa do onih koji su iskazali neverovatan i neprimeren bes, teško objašnjiv. U takvoj atmosferi, mnogo toga se poremeti, glavom prođu razne misli. Ipak, biću sigurno spreman za kvalifikacije, jer smatram da ima mesta i za iskusne i za mlade. Ponoviću, ne jurim ni statistiku ni rekorde, jednostavno osećam da mogu još mnogo da pružim u reprezentaciji.

S Petkom do Japana

Za kormilo plavih stao je Ilija Petković.
-Znamo se, mislim da je Petko odlično rešenje. Bio je s nama jedno vreme i dobro smo se slagali. Siguran sam da će bez problema i trzavica voditi reprezentaciju do - Japana i Južne Koreje.

Dakle, ni za koga, pa ni za Peđu, ne postoji određen broj osiguranih utakmica. Igraću dakle, ako selektor misli da sam potreban i dokle pružam dobre partije. Samo moj sud o kvalitetu biće merodavan za dalju reprezentativnu karijeru. Jer, ako budem smatrao da nisam na nivou koji sam sam pred sebe postavio, nema tog koji će me ubediti u suprotno i naterati da nosim plavi dres.

Mihajlović i Đukić su najavili rastanak, počinje znači stvaranje nove ekipe?
-Šta da kažem osim da mi je žao ako Miha i Đuka ne budu više igrali jer smatram da mogu još mnogo da pomognu, pogotovo mladićima koji dolaze. Ali, ne bih komentarisao njihove odluke, sigurno imaju debeo razlog kada su se na tako nešto odlučili.

Pre dva dana stigli ste na pripreme Fiorentine, kako ide?
-Nismo još svi na okupu, bićemo za pet-šest dana. Trenutno smo u Austriji i dobro ide, ali ja tek počinjem s ozbiljnijim radom. Najvažnije je da sam se, posle dugo vremena, dobro odmorio, motiv mi ne nedostaje, pa sam uveren da će ovo biti moja sezona.
Neka bude tako.

J. Sekulić

 

Ne plašim se konkurencije

Iz Fiorentine je otišao Gabrijel Batistuta, koji je u Romu povukao i Abela Balba, ali su u Firencu stigli: Portugalac Nuno Gomeš i Brazilac Leandro koji igraju otprilike na Peđinim formacijama.
- Odlični su igrači, pogotovo je Portugalac bio pravo otkrovenje u Belgiji i Holandiji. Ali, nikada se nisam plašio konkurencije, naprotiv, ona mi je dizala moral, i uvek sam najviše pružao kada sam u timu imao prave igrače. Uveren sam da će jaka konkurencija doneti i pravu formu, svih nas.


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Predrag Mijatović: Želim i hoću plavi dres!

15:29h

Trener Partizana Ljubiša Tumbaković: Nema više sentimentalnosti

15:31h

U nedelju se vozi VN Nemačke: Svi za Šumahera

19:22h

Upravni odbor Crvene zvezde reagovao posle nemilih scena

19:25h

UO Crvene zvezde uputio otvoreno pismo Radio televiziji Srbije

23:15h

Poraz mladih košarkaša na startu EP u Ohridu

23:28h

Svetski rekord Trine Hatestad

23:35h

Žreb grupa olimpijskog turnira za odbojkaše

      


FastCounter by LinkExchange