[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 29. jul 2000. - Nedelja, 30. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA

28. Jul 2000 17:31 (GMT+01:00)

U četvrtak uveče, kod Osnovne škole "Ivan Gundulić", usmrćen Marko Medić (22)

Dva brata ubijena u istom dvorištu

Stariji Medićev brat Nikola ubijen je u šesnaestoj godini, 4. marta 1992. godine, u dvorištu OŠ "Ivan Gundulić" samo šezdeset metara dalje gde je u četvrtak uveče ubijen Marko

BEOGRAD - U dvorištu Osnovne škole "Ivan Gundulić" u Ulici Narodnih heroja broj 12a, u Novom Beogradu, u četvrtak oko 22 časa, s tri hica u grudi i stomak ubijen je Marko Medić (1978), zvani Mali Meda.

Na Novobeograđanina su pucala dva mladića, visine oko 180 centimetara, od kojih je jedan imao crne farmerke i majicu, dok je drugi bio obučen u crvene pantalone i majicu.Motiv ubistva Medića nije poznat, ali njegovi prijatelji kažu da iako je važio za jačeg momka na "Fontani" nije imao neprijatelja, a kamoli one koji bi želeli njegovu smrt.

Lažni revolver

aBeogradska policija, kako "Glas" saznaje, pronašla je kraj Medićevog kolena imitaciju revolvera izrađenu od plastike, nešto nalik gasnom pištolju. Imitacija je bila bez okidača i burenceta. Medićevi prijatelji navode da je imao oružje, ali rezignirano tvrde da je uvek nosio revolver.

Kako "Glas" saznaje, deset minuta pre pucnjave Medić je izašao iz stana u kome je živeo s ocem u Studentskoj ulici broj 21, pedesetak metara od mesta gde je ubijen. Prema rečima Medićevih prijatelja, on je dvadesetak minuta pre ubistva na stepeništu zgrade razgovarao s dvojicim mladića. Medićevi drugovi kažu da je u četvrtak uveče navodno trebalo da se nađe sa dva momka, kako bi rešili neke nesporazume.
-Marko je s drugom krenuo u školsko dvorište da se nađe sa tim mladićima. Nije očekivao ozbiljan sukob. Međutim, rasprava se pretvorila u svađu, a potom su se čuli pucnji - objašnjava žrtvin drug sve vreme gledajući u krv na mestu gde je ubijen Medić.

Prema njegovim rečima, čim je počela pucnjava Medićev drug je pobegao, dok je jedan od napadača (obojica bili naoružani) ispalili još jedan hitac u grudi dvadesetdvogodišnjaka. Posle zločina, ubice su pobegle ka restoranu "McDonald's" kod Fontane.
-Pritrčao sam Marku koji je ležao, bio je živ, ali mu nije bilo pomoći. Odmah je došao i Markov otac. Sin mu je preminuo na rukama - sa setom priča Medin prijatelj.

Policija je prilikom uviđaja pronašla dve čaure kalibra 9 mm PARA, dok treća čaura nije pronađena zbog čega se pretpostavlja da su napadači pored pištolja koristili i revolver.Marko Medić dobro je poznat policiji, a govori se da je u poslednje vreme radio uglavnom sitnije poslove s druge strane zakona. U pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu bio je nekoliko put dok se protiv njega vodila istraga, ali nikada nije osuđivan.

Medić je bio osumnjičen da je na ulici oteo mobilni telefon, kao i da je jednog mladića, zajedno s drugom, davio u Savi kod splava "Kolos", a potom mu uzeo ključeve od stana. Stariji Medićev brat Nikola ubijen je u šesnaestoj godini, 4. marta 1992. godine, u dvorištu OŠ "Ivan Gundulić" samo šezdeset metara dalje gde je preksinoć ubijen Marko. Nikolu je usmrtio Dejan Stajkić (18), koji je zbog tog zločina u KPD u Valjevu proveo četiri godine.

-Stajkić je po izlasku iz zatvora ubijen u Holandiji, a Nikolu je usmrtio hicima zbog Markove devojke - kaže prijatelj porodice Medić, dodajući da je Marko želeo da podigne ploču na mestu gde mu je ubijen brat. Posle bratove smrti, Marko je živeo s ocem, a majka mu je preminula kad je imao osam godina.

S. Kraljević


vesti po rubrikama

^hronika

17:31h

U četvrtak uveče, kod Osnovne škole "Ivan Gundulić", usmrćen Marko Medić

17:37h

Ukradeno dvadeset umetničkih slika

17:40h

Porodična tragedija u Baču: Dušan Grujičić usmrtio ženu Anku

22:32h

MUP Crne Gore demantuje navode Komande RM

      


FastCounter by LinkExchange