[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 27. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


26. Jul 2000 19:15 (GMT+01:00)

Plastične operacije prvi put na aukciji putem Interneta

Ko da više, biće lepši

Paket aranžmani namenjeni turistima koji žele da iskombinuju malo razgledanja lokalnog pejzaža sa, recimo, lepšim nosom

U večitoj ljudskoj potrazi za savršenom lepotom, sve više ljudi u svetu pribegava estetskoj hirurgiji. Dok muškarci najčešće traže od svojih partnerki veće grudi, žene očekuju od muževa i momaka da se protiv pozamašnih trbuha bore liposukcijom.

Prošle godine je u Velikoj Britaniji na estetske zahvate potrošeno čak 480 miliona maraka, pri čemu na listi najpopularnijih zahvata prednjači povećanje grudi. Zatim slede liposukcija, operacije nosa, uklanjanje podočnjaka i fejs-lifting. Sudeći po ovom trendu, bližimo se estetskom idealu.

Popularnost estetskih hirurških zahvata tako naglo raste da se sada jedna vodeća privatna klinika za plastičnu hirurgiju u Južnoj Africi udružila sa onlajn aukcijskom kompanijom, nudeći putem Interneta čitav dijapazon kozmetičkih hirurških zahvata. Svakog dana u nedelji nudi se po jedno ulepšavanje hirurškim nožem uz mogućnost da se mušterije nadmeću kao na pravoj aukciji po principu "ko da više".

Aukcijska kompanija "Bid or Buy" kaže da je ovo prvi slučaj da se aukcija za hirurško ulepšavanje nudi putem Interneta. Kao i svuda u svetu, estetska hirurgija je veliki biznis. U Južnoj Africi posebno, jer je ova zemlja stekla reputaciju bogatog nalazišta "prirodnih" lepotica. Ove nedelje zainteresovanim korisnicima globalne mreže na raspolaganju je mogućnost da smanje grudi hirurškim putem. Ta operacija bi inače koštala u proseku oko 2000 dolara, a početna cena na aukciji je 0,50 dolara.

"Današnja luda aukcija je za redukcionu mamoplastiju", glasi reklama preko čitavog sajta. Za dva dana na red će doći liposukcija, a zatim uklanjanje dlačica iz nosa i sa brade. Zahvate će obavljati vodeći južnoafrički plastični hirurzi sa ugledne privatne klinike Park Lejn u Johanesburgu.

Jedan od ciljeva ove neobične akcije je promocija imidža Južne Afrike kao svetskog centra plastične hirurgije. Turističke agencije nisu dugo oklevale, pa neke već nude paket aranžmane koji uključuju plastičnu operaciju, namenjene turistima koji žele da iskombinuju malo razgledanja lokalnog pejzaža sa, recimo, lepšim nosom. Nisu, međutim, bile dosetljive samo turističke agencije. Neki specijalizovani časopisi za buduće mlade i mladoženje nude plastične operacije po sniženim cenama budućim mladencima koji žele da dožive "najlepši i najvažniji dan u životu" sa savršenim profilom. Pa ko voli (i ne zna šta će s parama), nek' izvoli!

J. P.


vesti po rubrikama

^reportaža

19:10h

Nesvakidašnji poduhvat slovenačkog plivača Martina Strela

19:15h

Plastične operacije prvi put na aukciji putem Interneta

19:20h

Turistička razglednica sa letovanja iz Crne Gore

19:23h

Češko mesto Heb, nadomak granice sa Nemačkom, raj za pedofile

      


FastCounter by LinkExchange