[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 27. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


26. Jul 2000 17:05 (GMT+01:00)

Troje okrivljeno zbog oduzimanja dece u selu Zarožje kod Bajine Bašte

Stric optužen za ubistvo

UŽICE - U užičkom Okružnom tužilaštvu u sredu je podignuta optužnica protiv Veljka Kosića (38) iz sela Zarožje, kod Bajine Bašte, zbog krivičnog dela ubistva, a protiv Rada Stanića (34), Ljiljane Vuković (41) i Nataše Kostić (22) iz Arilja, zbog krivičnog dela "oduzimanje maloletnog lica".

Svo četvoro vinovnici su događaja koji se 12. juna ove godine oko 22,30 sati desio u selu Zarožje u zaseoku Kosići. Po navodima optužnice koju zastupa zamenik okružnog javnog tužioca Stevan Zrnić, te večeri pred kuću Vladana Kosića u Zarožju stigao je kombi u kome je bilo petoro ljudi. Među njima i Violeta Kosić, Vladanova supruga, koja je ranije otišla iz kuće, pa je dvoje dece, trogodišnji Dejan i dvogodišnja Marijana do konačne sudske presude povereno ocu Vladanu na čuvanje.

Na vrata kuće najpre je zakucao Rade Stanić, koji je povikao i "otvaraj, milicija". Pošto niko nije otvarao, Stanić je udarcem nogom razvalio vrata pa su hodnikom stigli i do dečije sobe koja je takođe bila zaključana. I ova vrata Stanić je razvalio nogom, Ljiljana Vuković, Violetina majka, uzela je u naručje malu Marijanu, a Violeta sina Dejana. Decu su poveli ka kombiju, a Rade Stanić, tvrdi se u optužnici, desnom rukom oko vrata držao je oca dece Vladana, i stežući ga tako poveo ka kombiju.

Nekoliko trenutaka kasnije, za grupom do kombija je pristigao i Vladanov brat Veljko, i to sa automatskom puškom u rukama. Veljko je ispalio hitac upozorenja u vazduh, a onda i dva metka u LJubisava Danilovića iz Arilja, koji je takođe bio u grupi koja je pred kuću Kosića pristigla u kombiju.

Danilović je posle 12 dana preminuo u bolnici, a Kosić je pritvoren i sudiće mu se za krivična dela ubistva, za neovlašćeno posedovanje oružja i municije, i za nanošenje lakih telesnih povreda Ljiljani Vuković, koju je udario dok je trajala rasprava kod kombija.
Rade Stanić, Ljiljana Vuković i Nataša Kosić odgovaraće zbog sumnje da su počinili krivično delo "oduzimanje maloletnog lica" a Stanić i za krivično delo prinude, prema Vladanu Kosiću. Suđenje se očekuje uskoro.

Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^hronika

17:05h

Stric optužen za ubistvo

17:09h

Počelo suđenje Žarku Nikoliću za ubistvo Đorđa Nikolića

17:11h

U Janji, posle napada na Srbe, nastavljeni sukobi

18:39h

Vojni sud u Nišu izrekao presudu dopisniku "Danasa" i AFP

18:42h

Brđanin ostaje u pritvoru

23:12h

Reagovanja na presudu vojnog suda u Nišu

23:28h

Policija ubila otmičara jedrilice

      


FastCounter by LinkExchange