[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 24. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


23. Jul 2000 14:51 (GMT+01:00)

Novi selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Ilija Petković u nedelju posetio "Glas"

Moja najstarija

Uvek sam bio i biću za razgovor, pa i neku vrstu dogovora. Razgovaraću sa igračima, konsultovaću trenere, ali ću sam odlučivati

Dolazak Ilije Petkovića na kormilo reprezentacije sigurno je doneo poene fudbalskoj organizaciji, pošto je stavljena tačka na pitanje selektora, a posle "Eura 2000" mnogo žuči je proliveno baš na ovu temu. Na taj način i Vujadin Boškov je otišao iz selektorske fotelje na gospodski način, pa je sačuvan i imidž i kredibilitet iskusnog fudbalskog vuka.

Izbor nekada sjajnog igrača i trenera od imena, i stručnjaci i šira fudbalska javnost sigurno neće osporiti i, zacelo, će bar startovati s "vetrom u leđa". Sve ono što dolazi, Petko mora da oplemeni, dotera, ugradi svoj način razmišljanja i rada, a usput, onako u hodu, nađe zajednički jezik s reprezentativcima, i onima koji ostaju i onima koji dolaze.

Pričao sam s Petkom onog dana kada je iskristalisan stav Stručnog odbora, šetao je kera, bezbrižan...

- Ti si mi preneo tu vest, mada ja zvanično ni sa kim, osim s Ducom Nenkovićem, i to na kratko, nisam pričao. Drago mi je ako je tako, a još draže što nije ni bilo pregovora, dakle, ni lobiranja, što niko ne stoji iza mene osim mog minulog rada.

Ilija kao Ilija, uvek "pravo u glavu". Znajući to, malo smo "podgrejali strasti" pitanjem koje je ličilo na konstataciju: jedno je sigurno, Vama niko, a ponajmanje igrači, ne mogu ni da sastavljaju tim niti da prave taktiku.

Iako smo pričali telefonom, osetili smo da je poskočio kao oparen...

- Kakvo crno sastavljanje, pa šta ću ja onda da radim.

Tek onda osmeh, pa objašnjenje:
- Uvek sam bio, i biću za razgovor, pa i neku vrstu dogovora, ali se zna da je moja najstarija. Saslušaću svakog, konsultovaću mnoge, i one koji to ne očekuju, razgovaraću s trenerima, da vidim kako oni dišu i šta misle. Tek potom ću mudrovati.

Zna da poštuje i svoj posao, ali i novinske potrebe. Izdržao je prvi udar, svi su želeli da ga vide, čuju, a on je stizao da svima bude na usluzi. U nedelju, mobilni pokušaj i glas Petkove supruge:

- Ilija je na pijaci.

Uh, gospođo, zar selektor pa mora na pijacu?

- Ne mora, ali voli. Uostalom, valjda je i porodica u ravni s fudbalom.

Čekali smo povratak s palilulske pijace. Bio je potom i u "Sportu", pa smo naleteli na sina Dušana, prvotimca OFK Beograda.

Dule, tata te baš nije stavljao u tim dok je vodio "romantičare", iako si morao da igraš. Sada, kada je najavljen juriš na reprezentativni dres, otac je došao na kormilo?

- Biće mu valjda lakše, ako naravno budem zaslužio, da me pozove pod zastavu nego nekada da me stavi u prvi tim OFK Beograda. Samo... - smeje se odlični libero s Karaburme - ...već su mi drugari rekli da sam dolaskom Ilije na kormilo ja odmah u drugom planu. Videćemo...

Ilija se javio.

Znamo da ste u gužvi, ali kako smo komšije, očekujemo da dođete bar na kaficu. I, umalo da zaboravimo, šta radi selektor na pijaci?

- To je moja radosna obaveza i neću je odbaciti. Dakle, pijaca je u programu mog rada. A kaficu ne mogu da pijem, što ne znači da neću doći.

I došao je Petko u "Glas", profesionalno istrpeo i mnogobrojna pitanja i slikanje. Nije naravno ništa obećavao, ostao je svoj.

- Mnogo sam već pričao, a nisam počeo da radim. Red je sada da sednem, napravim plan rada i krenem na posao. Neću ništa naprečac obećavati, ali ne krijem: verujem u jugoslovenski fudbal, verujem i u sebe.

J. Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

14:51h

Novi selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Ilija Petković posetio "Glas"

15:06h U subotu, na sednici IO FSJ, donet niz važnih odluka za jugoslovenski fudbal
15:23h Partizan se vratio sa sedmodnevnih priprema u Sloveniji
15:12h Crvena zvezda u sredu dočekuje prvaka Gruzije
15:34h Na treningu Seada Krdžalića, stručnjaka koji brine o snazi jugoslovenskih košarkaša
15:52h

Najbolji igrač FMP popisao za Budućnost

15:45h Pobedom nad Grčkom (12:3) plavi vaterpolisti osvojili i drugi turnir Evrolige
22:35h Mladi košarkaši Jugoslavije osvojili su peto mesto
   


     


FastCounter by LinkExchange