[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 12. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jul 2000 14:20 (GMT+01:00)

Trener PSV Ajndhovena, Erik Gerec, prezadovoljan dovođenjem golgetera Partizana

Kežman naš Ronaldo

Mateja je multi funkcionalan igrač i jedan od najvećih talenata u Evropi. Zato sam ubeđen da smo napravili pravi posao

Narednih pet godina dres PSV Ajndhovena sa brojem "devet" biće vlasništvo Mateje Kežmana. Sa Balearskih ostrva sada već bivši as Partizana pre nekoliko dana otputovao je u Holandiju i posle dva dana pregovora potpisao ugovor sa prvakom ove zemlje.

U domaćim medijima spekulisalo se raznim ciframa, ali je najbliže istini da je ukupan transfer težak 30 miliona guldena ili nama bliže: 27 miliona maraka. Nema sumnje, suma za ponos i zadovoljstvo porodice Kežman, Partizana i jugoslovenskog fudbala.

- Na žalost poslednjih nekoliko dana prosto nisam smeo da govorim gde sam, na svaki telefonski poziv odgovarao sam rečima da sam na odmoru i da će se sve znati kada stignem u Beograd - kaže Kežman koji konačno u sredu stiže u glavni grad, a u 12 časova održaće i konferenciju za štampu.

Prijem našeg najmlađeg reprezentativca u Ajndhovenu bio je sjajan. Ne krije zadovoljstvo ni Mateja Kežman koji se upoznao sa čelnicima, direktorom Frankom Arnesenom, trenerom Erikom Gerecom... Navijači "filipsovaca" već su ga prepoznavali na ulici, zaustavljali, tražili autogram.

Novinari i paparaci takođe su vrebali iza svakog ugla, a kompletna holandska štampa u utorak puna je napisa o prvom strelcu jugoslovenskog fudbala. U većini izveštaja podvlači se da je PSV povratio veliku reputaciju na tržištu pošto su pre dovođenja Kežmana proletos redom propadali angažmani Tore Andre Floa, Džona Kerjua i Pjera Van Hojdonka.

Najveći komplimenti za realizaciju sjajnog transfera u holandskim medijima pripadaju Hari Van Raju, jednom od prvih operativaca PSV Ajndhovena. Naravno, ogroman udeo imali su direktor Arnesen i trener Gerec.

- Sada imamo sjajan kvartet napadača za velika iskušenja koja nas čekaju u nastupajućoj sezoni. Dodali smo super-talentovanog Kežmana uz Arnolda Bruginka, Luka Nilisa i Ruda Van Nistelroja koji je još naš igrač. Kežmana pratimo već duže vreme, prvi je strelac jugoslovenske lige sa 28 golova i poseduje ogroman potencijal - kaže direktor Arnesen.

Trener Erik Gerec već je uklopio Kežmana u tim.
- Van Nistelroj još nije otišao u Mančester i pitanje je hoće li. Ali, to ne znači da će moći da igra samo jedan od njih. Naprotiv, Kežman je idealno rešenje za formaciju 4-3-3. On i Van Nistelroj će biti najistureniji, a Brugink će igrati nešto povučenije. Kežman je multi funkcionalan igrač i jedan od najvećih talenata u Evropi. Zato sam ubeđen da smo napravili pravi posao. Nešto poput dovođenja Romarija i Ronalda - zadovoljno je izjavio Gerec.

B. Cvetojević


vesti po rubrikama

^sport

14:20h

Trener PSV Ajndhovena, Erik Gerec, prezadovoljan dovođenjem Kežmana

14:30h Neuspeh protiv Rusije (0:3) kao putokaz plavim odbojkašima
14:40h U sredu u Solunu žreb grupa otcepljene ULEB Evrolige
14:45h Jugoslavija se busa u struku koje više nema u elitnim evropskim ligama
14:55h U sredu uveče (20) Crvena zvezda gost KI Klaksvika
23:30h U drugoj utakmici finala Svetske lige odbojkaši Jugoslavije pobedili Holandiju 3:1
   


     


FastCounter by LinkExchange