[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 12. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jul 2000 18:53 (GMT+01:00)

Poslanici SPO kritikovali izmene Zakona o akcizama i porezu na promet

Gradska taksa za autobuse GSP

BEOGRAD - Odbor za finansije Skupštine Srbije, u utorak nije imao većih primedbi na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama i porezu na promet.

Izmene predviđaju da umesto gradske vlasti parama od gradske takse raspolaže Republička vlada, odnosno Ministarstvo građevina i Ministarstvo za lokalnu samoupravu.

Jedini blagi kritičari izmena Zakona bili su članovi Srpskog pokreta obnove. Tihomir Marjanović je istakao da u ovom Predlogu ima dosta politike i da on predstavlja kritiku rada gradske vlasti. O radu gradske vlasti, odlučiće birači, rekao je Marjanović.

Zlatan Peručić, predsednik Upravnog odbora Gradskog saobraćajnog preduzeća, nakon sednice Odbora za finansije, naglasio je da će se novac od gradske takse koja iznosi tri odsto na promet robe i usluga, koristiti pre svega za kupovinu novih autobusa za GSP kao i za međugradski saobraćaj, odnosno za nabavku autobusa "Laste".

- Planirano je da se za GSP kupi 300 novih autobusa. Sa "Ikarbusom" je već dogovorena isporuka 100 autobusa. Za kupovinu svih 300 autobusa neophodno je 1,5 milijardi dinara. Do jeseni, GSP bi trebalo da obezbedi vozni park od ukupno 700 vozila, a kada je smenjeno rukovodstvo zatečeno je svega 150. Povećanje broja vozila neće istisnuti privatnike jer da bi GSP dostigao evropski nivo pružanja usluga, neophodno mu je 2.000 vozila - rekao je Peručić i dodao da neće biti zanemarene ni ostale komunalne delatnosti, a posebno gradski vodovod.

Na pitanje da li je tačno da se na računu od gradske takse sada nalazi oko 600 miliona dinara, kako je izjavio Bojan Dimitrijević, potpredsednik Izvršnog odbora Skupštine grada, Peručić je rekao da nema tačne podatke, ali da je vereovatno reč o većoj sumi novca.

S. Jovičić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:46h Fadilj Ljepaja, predstavnik "Kosovske energetske korporacije", tvrdi: "Termoelektrane su naše vlasništvo"
18:07h Odbori Republičke skupštine razmatrali nove ekonomske propise
18:20h

Sporenja: Čija je Trepča?

18:53h Poslanici SPO kritikovali izmene Zakona o akcizama i porezu na promet
19:03h Dr Boško Mijatović o ideji da država proda svoj poslovni prostor
     


     


FastCounter by LinkExchange