[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 4. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


03. Jul 2000 17:43 (GMT+01:00)

Teški gubici ruskih snaga u Čečeniji

Kamikaze seju smrt

U seriji napada poginulo najmanje 50 ljudi

MOSKVA (Beta) - U različitim delovima Čečenije u noći između nedelje i ponedeljka izvedeno je više napada na ruske federalne snage, u kojima je, prema poslednjim podacima, poginulo najmanje 50 ljudi.

Eksplozije su se dogodile u Argunu, Urus-Martanu i Gudermesu, javio je Itar-Tass, pozivajući se na pravosudne organe u Čečeniji.

Likvidacija jedino rešenje

Komandant federalnih snaga na Severnom Kavkazu Genadij Trošev optužio je čečenskog lidera Aslana Mashadova da stoji iza ovih terorističkih akata. "Kakav je to predsednik kada upravlja tim bandama, šalje teroriste...?", rekao je Trošev, ocenjujući da se čečenskim gerilcima "ne sviđa mir koji je nastupio u Čečeniji". Jedini izlaz je, po Troševu "potraga i likvidacija bandita", jer "nikakvo nagovaranje ne pomaže".

U eksploziji zgrade u Argunu, u kojoj su bili smešteni pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, poginulo je 25 ljudi, a 81 je ranjen. Kamion "Kamaz", natovaren eksplozivom, kojim je upravljao kamikaza, uleteo je punim gasom u zgradu; zgrada je potpuno razrušena, a i dalje je neizvesna sudbina još četiri policajca.

U rejonu Gudermesa, između sela Novogroznjenskoje i Suvorovka, gde je lociran 144 puk unutrašnje vojske MUP, takođe je eksplodirao kamion natovaren eksplozivom. Poginula su tri milicionera.

U Gudermesu je, u još dva napada na rusku policiju, poginulo još pet policajaca. U prvom napadu, eksplodirao je auto sa eksplozivom ispred vrata vojne uprave Gudermesa. Agencija navodi da je poginuo vozač - kamikaza i dva vojnika. U drugom slučaju, auto sa eksplozivom u kojem su bila dvojica ekstremista- kamikaza eksplodirao je na jugozapadnom obodu Gudermesa kod jednog stražarskog mesta. Poginula su tri vojnika.

Izvori agencije Itar-tass navode da su specijalnu akciju čečenski ekstremisti, po svemu sudeći, ranije isplanirali. Dva kamiona bila su napunjena eksplozivom težine od tri do pet tona, a i kamionima i automobilima upravljale su kamikaze, tvrde ti izvori.


vesti po rubrikama

^svet

17:03h Senzacionalna pobeda opozicije na izborima u Meksiku
17:28h Arafat: Država do kraja godine
17:43h Teški gubici ruskih snaga u Čečeniji
18:03h Zbog čega se kubanski lider nije pojavio na dočeku malog Elijana
19:10h Američki predsednički kandidati otkrivaju spoljnopolitičke karte
   


     


FastCounter by LinkExchange