[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 4. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


03. Jul 2000 14:40 (GMT+01:00)

Igor Rakočević, pik Minesote, u epicentru pažnje američke javnosti

Ples sa vukovima

Pedantni američki novinari napravili su analizu evropskih igrača, koji nisu studirali na američkim koledžima, a draftovani su od strane NBA klubova. Uz Cakalidisa, koji je bio interesantan i pre "pijace", kod prekookeanskih kolega najviše reči je potrošeno na Hidajeta Turkoglua i Igora Rakočevića.

Američke kolege pokušavaju da proniknu u tajnu odluke Minesote da izabere Rakočevića. Kada je objavljeno da je Igor postao "vuk" mnogi su se upitali da li košarkaš sa takvim imenom postoji. Međutim na scenu su stupili legendarni centar Bostona, sada potpredsednik Minesote Kevin Mek Hejl i trener Flip Saunders izjavivši ne samo da postoji, već da je, od izabranih Evropljana jedino on američki tip igrača i da je to bila vodilja da ga izaberu.

Mnogi novinari su pohitali da vide Igorove kvalitete i zaključili da naš plej stvarno opravdava reči stručnog štaba. U novinama su se često pojavljivali napisi da bi, najveća misterija drafta mogla da bude i najveće evropsko iznenađenje naredne sezone. Uz opasku da će kao i kod svakog Evropljanina koji dođe na tle SAD, veliku ulogu igrati adaptacija, igre starosedelaca, ali i hrabrost trenera da u vatru baca "relativno mladog, ali nadasve talentovanog igrača".

Naš drugi igrač koji je prošao NBA sito, Marko Jarić, nije u epicentru interesovanja. Razlozi su ostali igrači koje su Klipersi izabrali: Darijus Majls, velika nada NBA lige, najbolji plejmejker na "pijaci" Kijon Dulin i Kventin Ričardson, uz čije ime često stoji "mašina za hvatanje lopti". Kada se pominje, Marko Jarić je "bek italijanskog šampiona PAF i član jugoslovenske reprezentacije", koja se u SAD uzima kao parametar za najviši kvalitet evropske košarke.

I dok američka štampa nastavlja da istražuje karijere naših igrača, na drugoj strani kritikuju čelnike Sakramenta za izbor Turkoglua, smatrajući da se kraljevi neće usrećiti sa Turčinom. Priznali su da je Turkoglu kvalitetan igrač u napadu, ali, kako navode " zar kraljevi nisu došli na draft za namerom da napokon uzmu igrača sa visokim defanzivnim svojstvima koji bi u budućnosti mogao da bude komandant odbrane?".

Tako se Sakramento Bi, dnevni list prestonice Kalifornije pita "šta će nam kvalitetan šuter, kada mi već imamo kralja šuta Predraga Stojakovića, ali i Džejsona Vilijamsa i Džona Berija?". Za razliku od prethodnih sezona kada su potezi Sakramenta o draftovanju Stojakovića i Bodiroge, te angažovanju Divca proglašeni kao uspešni, izbor Turkoglua je procenjen kao jedan od pet najvećih promašaja na ovom draftu.

Đ. M.


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Trezege doneo titulu Francuskoj i prekinuo EP u Belgiji i Holandiji posle 2860 minuta igre
14:20h Pripreme Partizana teku po planu
14:30h Reprezentativac Nikola Lončar još nema klub!?
14:35h U finalnom meču "US Opena" naši vaterpolisti pobedili SAD (4:3)
14:40h Igor Rakočević, pik Minesote, u epicentru pažnje američke javnosti
14:50h Jugoslovenska odbojkaška reprezentacija ponovo na okupu
14:55h S Balkanijade u Grčkoj plavi atletičari doneli 17 medalja
   


     


FastCounter by LinkExchange