[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 4. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


03. Jul 2000 14:35 (GMT+01:00)

U finalnom meču "US Opena" naši vaterpolisti pobedili SAD (4:3)

Olimpijska norma

Selektor Manojlović van bazena ostavio Pekovića, Jovanovića, Ćirića i Ikodinovića

Jugoslovenski vaterpolisti osvojili su "US Open" pobedom u finalu protiv najbolje selekcije Amerike (4:3) i uspešno završili prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Sidneju.

Drugi trijumf nad domaćinom tokom Otvorenog prvenstva SAD, naša reprezentacija ostvarila je u prve tri četvrtine veoma "tvrde" utakmice, kada su plavi postigli tek tri gola, ali nisu primili nijedan!? Briljantna odbrana tokom 21 minuta odlučila je pobednika turnira, kao i podatak da su Amerikanci od sedam napada s igračem više postigli samo jedan gol. Ni izabranici selektora Manojlovića nisu bili mnogo bolji u tom segmentu igre, s obzirom da su od sedam pokušaja samo dva puta uspeli da nadmudre odbranu rivala.

Međutim, opipljivo vođstvo uoči finalnih sedam minuta bilo je ugroženo nenadanim padom plavih u poslednjoj četvrtini i već uobičajenim preokretom kakav je već viđen na prvom meču s Amerikancima. Naš tim je, ipak, smogao snage da do kraja susreta očuva minimalnu prednost. Selektor Manojlović je u finalu van bazena ostavio Pekovića, Jovanovića, Ćirića i Ikodinovića. Povratak u Beograd planiran je danas u 17.35 sati.

Ostali rezultati: SAD "B" - Italija 1:9, Hrvatska - Australija 7:5. Konačan plasman: Jugoslavija, SAD, Hrvatska, Australija, Italija, SAD "B".

Gde je Ćirić?!

Kuriozitet turnira u Njuport Biču predstavlja podatak da Aleksandar Ćirić, standardni član prve postave plavih i MVP fajnal-fora Lige šampiona, nije odigrao nijednu utakmicu!? Naravno, ništa ne bi bilo neuobičajeno da je reč o povredi, ali prema informacijama iz Vaterpolo saveza Jugoslavije na turniru u Americi nije bilo povređenih igrača.

Šapić povređen

U finalnoj utakmici "US Opena" povredio se Aleksandar Šapić. Prilikom jednog duela, najbolji strelac plavih dobio je udarac u predelu uva, koji je rezultirao pucanjem bubne opne. Na licu mesta su izvršeni površni pregledi, detaljnija prognoza znaće se po povratku u Beograd, ali za očekivati je pauzu od najmanje dve nedelje.

Jugoslavija - SAD 4:3 (1:0, 0:0, 2:0, 1:3)

Bazen "Los Alamitos". Gledalaca: 1500. Sudije: Lideke (Nemačka), Vuletić (Hrvatska). Igrač više: Jugoslavija 7 (2), SAD 7 (1). Četverci: SAD 1- 0.
JUGOSLAVIJA: Šoštar, Trbojević, Kuljača, Zimonjić 1, Savić 1, Nikolić, Uskoković 1, Vukanić, Šapić, Vujasinović, Vasović 1, Jelenić, Maljković.
SAD - strelci: Eding, Vajgo i Hambert po 1.

V. Preradović


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Trezege doneo titulu Francuskoj i prekinuo EP u Belgiji i Holandiji posle 2860 minuta igre
14:20h Pripreme Partizana teku po planu
14:30h Reprezentativac Nikola Lončar još nema klub!?
14:35h U finalnom meču "US Opena" naši vaterpolisti pobedili SAD (4:3)
14:40h Igor Rakočević, pik Minesote, u epicentru pažnje američke javnosti
14:50h Jugoslovenska odbojkaška reprezentacija ponovo na okupu
14:55h S Balkanijade u Grčkoj plavi atletičari doneli 17 medalja
   


     


FastCounter by LinkExchange