[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 2. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


01. Jul 2000 15:15 (GMT+01:00)

Dušan Maravić, potpredsednik FSJ, žali što na "Euro 2000" nismo podmladili reprezentaciju

Savićević kao primer

Veliki as je sam sebe precrtao kako bi šansu dobili oni koji dolaze, ali se to nije dogodilo. I Rumuni kao putokaz...

U nedelju uveče je finale prvenstva Evrope (Francuska - Italija), ali mi još uvek pričamo o četvrtfinalu. Fudbalska ljubav, ali i muka pregolema (čitaj: poraz od Holanđana sa 6:1) tera ovu naciju da i dalje prebira po uspomena, priča, kritikuje, analizira... Pitanje selektora i stvarne mogućnosti ove generacije, svakako, tema su broj 1.

Dušan Maravić, potpredsednik FSJ je čovek vrlo ugledan u FIFA, koji vrlo često putuje po svetu kao instruktor, a kome je svetska "kuća fudbala" ponudila i profesionalan posao. Međutim, sa nekadašnjim napadačem Crvene zvezde i reprezentativcem Jugoslavije, koji je bio u našoj delegaciji u Belgiji i Holandiji, razgovarali smo upravo o vrućim temama.
- Osnovno je da nismo iskoristili postojeće resurse i podmladili tim, jer je bilo očito da je sveža krv upravo neophodna našim iskusnim i prekaljenim internacionalcima kako bi pokazali visoku klasu. Naime, mladost je ta koja bi omogućila veteranima da pruže maksimum pošto bi ih pokrili na fizičkom i trkačkom planu.

Maravić tvrdi da smo za podmlađivanje propustili dve šanse.
- Ni na svetskom prvenstvu u Francuskoj, a ni sada na evropskom sajmu fudbala u Belgiji i Holandiji, nismo dali priliku mladima, osim pojedinačnih primera, a mislim da je bilo prostora i prilike - tvrdi prekaljeni sportski radnik, sa dve fakultetske diplome i poznavanjem nekoliko svteskih jezika.

I odmah primer:
- Pogledajte Rumune, nisu napravili potpun rez, oslonili su se na iskustvo Hadžija, Petreskua, Belodedića, Popeskua... ali i promovisali veoma mlade Mucua (21) i Kivua (20). Naravno, selektor Jenei je uzdanice imao i u nešto starijima: Kontri (25), Filipeskuu (26), Ilijeu (26), Ganei (27), Moldovanu (28)... Dakle, naši susedi će, i kada kažu zbogom veteranima, imati kostur tima za narednih četiri-pet godina. A stigli su među osam najboljih u Evropi, pokazali da znaju da igraju, ali i da mogu da trče i fizički izdrže ritam koji nameće moderan fudbal.

Zatim Dušan Maravić hvali i potez Dejana Savićevića.
- Veliki as je pokazao zašto nosi nadimak "Genije". Shvativši da nije spreman za ogromna iskušenja koja donosi turnirski sistem na "Euro 2000" sam je sebe precrtao sa spiska, uz objašnjenje da je bolje da, kada već nije spreman, šansu dobije neki mlađi fudbaler koji će moći da se promoviše na najvećem takmičenju Starog kontinenta. Dejo je i na taj način pokazao da je veliki, e, sada, što to nismo iskoristili, to je već neka druga priča - kategoričan je Dušan Maravić.

J.Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

15:15h

Dušan Maravić, potpredsednik FSJ: Trebali smo da podmladimo reprezentaciju

15:23h Francuska i Italija u nedelju uveče u Roterdamu odlučuju o tituli prvaka Evrope
15:27h U 4. kolu "US Opena" plavi vaterpolisti bolji od SAD: Pali i Ameri
15:30h U nedelju 2. jula, na stazi u Manjikuru vozi se deveti ovosezonski Gran Pri
23:56h U prepunom Pioniru odbojkaška reprezentacija Jugoslavije i drugi put pobedila svetskog šampiona Italiju 3:1
   


     


FastCounter by LinkExchange