[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 2. jul 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


01. Jul 2000 16:26 (GMT+01:00)

Na Prvom festivalu glumca u Nikšiću

Najbolji Branislav Lečić

U takmičarskoj konkurenciji prikazano deset predstava iz Jugoslavije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Rusije i SAD

NIKŠIĆ (Tanjug) - Žiri Prvog međunarodnog festivala glumca "Nikšić 2000" proglasio je Branislava Lečića za najboljeg glumca, za vrhunsku glumačku interpretaciju u predstavi "Kontejner sa pet zvezdica" autora Dušana Kovačevića u izvođenju "Zvezdara teatra" iz Beograda.

Na Festivalu je u takmičarskoj konkurenciji prikazano deset predstava iz Jugoslavije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Rusije i SAD.

Nagrada gran pri za najbolju predstavu dodeljena je komadu "Dvije kristalne čaše" u produkciji "Barskog ljetopisa" i režiji Blagote Erakovića, koji je inače član Upravnog odbora Festivala i jedan od njegovih selektora.

Odlukom žirija - u sastavu Mira Banjac (predsednik), LJudmila Vasiljevna Zajceva i Dragica Tomas - nije dodeljena nagrada za režiju, pa je data još jedna nagrada za glumačko ostvarenje, koju je dobila Slavica Kovačević Jovanovski za ulogu majke u predstavi "Peščana slagalica" Jane Dobreve u izvođenju Makedonskog narodnog teatra iz Skoplja.

Nije dodeljena ni nagrada za scenski govor, pa je nagrada "Veljko Mandić" pripala Keti Randel iz NJujorka za izuzetan scenski izraz u predstavi "Do kraja i nazad prijatelju moj".

Specijalnu nagradu za rafiniranu i promišljenu predstavu dobio je Damir Šaban za "Gustisalon" Antuna Gustava Matoša u izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih.

Nagrada publike pripala je predstavi ZIM produkcije iz Beograda "Đe god sam bio svud sam poginuo" Radoslava Zlatana Dorića u izvođenju Vladana Gajovića i Ivana Jovanovića, dok je nagradu Skupštine opštine Nikšić dobila glumica Maja Đelilović za kreaciju u predstavi "Lekcija" Narodnog pozorišta iz Mostara.


vesti po rubrikama

^kultura

16:26h Na Prvom festivalu glumca u Nikšiću
16:27h Još jedan Hari Poter
16:33h U nedelju prva pozorišna predstava na Belefu: Zrno sećanja
16:45h Kraljica na devetom mostu
16:50h "Korešpodencija" za kraj
17:54h Andrej Končalovski, slavni ruski reditelj: Filmovi sa Marsa
22:38h Preminuo glumac Volter Matau
     


     


FastCounter by LinkExchange