[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 13. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


12. Jun 2000 17:15 (GMT+01:00)

Prema prvim rezultatima lokalnih izbora u Crnoj Gori

Milo slavi u Podgorici, Momir u Herceg Novom

Đukanović: Pobeda u glavnom gradu sjajnija od podbačaja na primorju. Bulatović: SNP osvojio još jednu opštinu

PODGORICA (Beta) - Koalicija "Da živimo bolje - Milo Đukanović" osvojila je u Podgorici više 50 odsto glasova, na osnovu 80 odsto prebrojanih glasačkih listića.

Đukanović: Sjajnija pobeda u Podgorici

PODGORICA- Predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović ocenio je preksinoć da je pobeda koalicije "Da živimo bolje" u Podgorici "mnogo bolja i sjajnija, nego što je njen podbačaj u Herceg Novom". Obraćajući se pristalicama koaliacije, koji su slavili njenu izbornu pobedu u Podgorici, Đukanović je rekao politika Slobodana Miloševića je na izdisaju u Crnoj Gori", rekao je Đukanović, dodajući da izborna pobeda u Podgorici pokazuje da "konzervativne i anticrnogorske snage gube tle u Crnoj Gori".

Bulatović: SNP osvojila još jednu opštinu

PODGORICA - Potpredsednik SNP Predrag Bulatović izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je koalicija "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović" ostvarila na lokalnim izborima u Podgorici i Herceg Novom."SNP je dobila još jednu opštinu i sada ima vlast u sedam crnogorskih opština", rekao je na Bulatović na konferenciji za novinare. On je, međutim, ocenio da su lokalni izbori bili nedemokratski i optužio vlasti Crne Gore da su nezakonito koristile policiju i medije.

Ta koalicija će, prema dosadašnjim rezultatima, u podgoričkom parlamentu imati 28 ili 29 od ukupno 54 odbornička mesta. Koalicija "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović", prema istom izvoru, osvojila je u Podgorici 38 odsto glasova što znači da će imati 22 odbornička mesta. Liberalni savez u novoj opštinskoj skupštini Podgorice imaće četiri odbornika.

U Herceg Novom, gde se glasalo na 37 biračkih mesta, koalicija "Za Jugoslaviju" je osvojila više od 50 odsto glasova, tako da će u opštinskoj skupštini, koja broji 35 mesta, imati 19 odbornika. Koalicija "Da živimo bolje", osvojila je u Herceg Novom 14 odborničkih mesta, dok će Liberalni savez Crne Gore u tom gradu imati dva mandata.

Pravo da glasa na lokalnim izborima u Podgorici imalo je 112.366 građana, dok je u Herceg Novom registrovano 22.040 lica sa biračkim pravom. Predsednik izborne komisije u Podgorici Čedo Dobrović izjavio je po zatvaranju biračkih mesta da je odziv na lokalnim izborima u tom gradu bio između 75 i 80 odsto.

U Herceg Novom, kako je po zatvaranju biračkih mesta saopštio rukovodilac Pres centra Zeko Ilić, glasalo je 70 odsto birača.

Naglasivši da na tok izbora u Podgorici nije bilo zvaničnih prigovora, Dobrović je rekao da će izborna komisija "na sednici" doneti odluku o eventualnom ponavljanju izbora u Sukuruću. Sam tok izbora u Podgorici i Herceg Novom nadziralo je ukupno 109 međunarodnih posmatrača, kao i 309 domaćih posmatrača iz svih crnogorskih političkih partija.

Prema prvim izveštajima izbori su prošli bez incidenata, a po objavljivanju prvih vesti o ishodu izbora pristalice suparničkih koalicija organizovali su slavlje u gradovima u kojima su pobedili.

U Sukuriću poništeno

U Sukuriću kod Tuzi biće ponovljeno glasanje za lokalne izbore u Podgorici, ali to ne može bitnije uticati na rezultate lokalnih izbora u crnogorskoj prestonici. Predsednik OIK u Podgorici Čedo Dobrović rekao je da će izbori u Sukuriću biti ponovljeni zbog propusta u biračkom procesu, a utvrđeno je da su pojedini građani glasali ne upisujući se u biračke knjige.


vesti po rubrikama

^politika

15:15h VJ: Kfor protiv Rezolucije UN i suvereniteta SRJ
15:20h Podgorica: Vujanović o najavama da se priprema nov ustav
15:35h Ortunjo: Ne dozvolite povratak mržnje i nasilja na Kosovo
15:50h Mitrovički Srbi o godišnjici mandata UN
16:00h Li Peng poručio: Kina će i dalje podržavati SRJ
16:10h Opozicija, bez SPO, dogovorila početak izborne kampanje
16:25h

Vuković: Jugoslavija Slobodana Miloševića nema više prolaz u Crnoj Gori

16:30h Ko je ovaj čovek: Vojin Đukanović
16:55h DSS o godišnjem učinku mirovnjaka na Kosovu
17:00h U Banjaluci odložena sednica NS RS
17:15h Prema prvim rezultatima izbora: Milo slavi u Podgorici, Momir u Herceg Novom
17:30h Šta su otporaši predložili akademicima
16:45h Predrag Simić o sastanku Pakta za stabilnost u Solunu
23:30h Milošević primio Li Penga
23:32h Kušner se naljutio na Dinstbira
23:33h Predstavnici kosmetskih Srba razgovarali s Medlin Olbrajt
23:35h Sahranjen Simonović
   


     


FastCounter by LinkExchange