[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


12. Jun 2000 00:22 (GMT+01:00)

Francuska sigurnom igrom ubedljivo savladala Dansku - 3:0

Pesma petlova

Trijumf u režiji Zidana, egzekutori Blan, Anri i Viltor

Svetski prvak je demonstrirao vrhunski fudbal na premijernom meču u grupi "D" Evropskog prvenstva i do nogu potukao selekciju Danske - 3:0.

Francuska - Danska 3:0 (1:0)

STRELCI: Blan u 16, Anri u 64. i Viltor u 90. minutu.
Stadion: "Žan Brejdel".
Gledalaca: 29.000.
Sudija: Ginter Benke (Nemačka).

FRANCUSKA: Bartez 7, Tiram 7, Desai 7, Blan 7,5, Lizarazu 7,5, Peti 7, Dešamp 7, Zidan 8, Đorkaef 7 (od 58. Viera 7), Anri 7,5, Anelka 7 (od 81. Viltor -).

DANSKA: Šmajhel 6, Šjenberg 6, Henriksen 5,5, Hajnce 5, Kolding 6, A. Nilsen 5,5, Tefting 5 (od 72. Gravesen -), Bizgard 5,5 (od 72. Jorgensen -), Gronkjer 6, Tomason 6 (od 79. Bek -), Sand 5.

Igrač utakmice: Zinedin Zidan (Francuska).

Francuska je u nedelju u Brižu delovala moćno i sigurno, lepršavo i čvrsto, jednostavno bez lošeg mesta u timu. Istina, prvih 15 minuta Danci su bili konkretniji, ali tada savršeno uštimovani orkestar Rožera Lemera počinje da svira prepoznatljive note koračnice s tonovima valcera. Bila je to jedinstvena muzika "galskih petlova" koje je s dirigentskom palicom opet predvodio genijalni Zinedin Zidan.

Ipak, uvertira je bila solo tačka Nikolasa Anelke čiji šut u 16 minutu veteran Šmajhel odbija samo do noge neprelaznog centralnog beka Lorana Blana kome preostaje samo prosta egzekucija - 1:0.

Zadovoljstvo vođstvom i sigurnost u sopstvene mogućnosti dozvolili su Francuzima da primire igru, dozvole Dancima da pokušaju da diktiraju tempo igre.

Najstarija reprezentacija na "Euro 2000" je tek donekle, tačnije do ivice Bartezovog šesnaesterca uspevala u tome, ali onda su se svi napadi odbijali kao talasi o stene - Blana, Tirama, Desaija i Lizarazua.

Nedovoljno konkretni "vikinzi" sa tromim Sandom i usamljenim Tomasonom u špicu nisu uspeli ni da zaprete prvaku planete koji se opet budi u 19. minutu drugog poluvremena.

Milimetarski tačna dubinska lopta Zidana "zalepila se" za kopačku Anrija koji rutinski rešava situaciju "jedan na jedan" sa Šmajhelom i "petlovi" već slave trijumf.

Finiš je imao južnjački ritam. Bravure Zidana, filigranski sitni vez po terenu, a onda i poneki snajperski precizan pas dugačak i po 60-70 metara ukrasili su blistavo izdanje jednog od najvećih favorita za zvanje evropskog šampiona. Tačku je stavio "rezervista" Viltor koji je sjajno ispratio beg Viere posle pasa lucidnog Anrija - 3:0.

Rožer Lemer (Francuska)

Prvak velikog srca

Selektor Francuza Rožer Lemer poslovično ozbiljan i posle ubedljive igre i pobede.
- Kada sa 3:0 pobedite selekciju kakva je Danska možete samo da budete zadovoljni. Danci su zaslužili više, zadavali su nam mnogo problema u početku, ali ipak, svetski prvaci su imali ogromnu želju da sve odrade kako treba - istakao je Lemer.

Bo Johanson (Danska)

Zamena uloga

Kormilar Danaca Bo Johanson žali za propuštenim...
- Imali smo dobre šanse na početku, diktirali tempo i na početku nastavka. Mislili smo da možemo da pobedimo iz kontranapada, ali ispalo je da su u stvari Francuzi na takav način stigli do bodova. Nema nam druge, sledeće mečeve mora da pobedimo - svestan je Johanson.


vesti po rubrikama

^sport

15:21h

Selektor reprezentacije rešio da obraduje naciju pobedom protiv Slovenaca

15:32h

Stub odbrane plavih ne dozvoljava kalkulacije: Đukić bacio digitron

15:44h

Realnost od Darka Kovačevića

15:51h

Flamanski dnevnik - 11. jun: Nevidljiva granica

16:07h

I plavi rizični

16:11h

Tuča u Briselu

00:15h

Italija - Turska 2:1 (0:0)

00:22h

Francuska - Danska 3:0 (1:0)

00:29h

Holandija - Češka 1:0 (0:0)

   


     


FastCounter by LinkExchange