[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jun 2000 16:11 (GMT+01:00)

Tuča u Briselu

Policija je u centru Brisela bila prinuđena da palicama, dimnim bombama i šmrkovima rasteruje hiljade navijača domaće reprezentacije koji su se "zaneli" posle pobede na otvaranju "Euro" protiv Švedske 2:1. Naime, Belgijanci su želeli da prošire krug slavlja i van glavnog skvera, kroz kordone policije što su ovi prvo gledali prilično tolerantno da bi u jednom trenutku odgovorili palicama i tuča je počela... Agencije prenose da je bilo desetine uhapšenih i povređenih.

- Policija nas je provocirala - izjavio je jedan navijač Belgijanaca. - Sve što smo želeli je bilo da proslavimo sa prijateljima Šveđanima!?
Posle kontranapada policije, navijači su se povukli nekoliko stotina metara a zatim se ponovo naoružali flašama i kamenicama. U opštem metežu stradali su i nedužni prolaznici, a prema prvim podacima 60 ljudi je privedeno.

Na šampionatu samo zaposleni

Nezaposleni Britanci koji su otputovali ili planiraju da krenu put Belgije i Holandije, suočiće se sa gubljenjem beneficija, saopštila je Alister Darling ispred Udruženja za socijalnu zaštitu. Beneficije će biti stopirane i svima koji budu učestvovali u bilo kakvom vidu nasilja dok traje "Euro".

- Naša pravila su jasna. Pomažemo ljude dok čekaju posao u našoj zemlji... Ako pomislite da odete na "Euro", znajte da ćemo saznati...

Mrki, glupi lopovi

Policija je uhapsila dvojicu lopova i preprodavaca karata za prvu utakmicu turnira tako što je u grupi plavokosih Šveđana spazila dva momka tamnije puti, pretresla ih i našla karte za preprodaju, ukradene upravo od Šveđana! Do saznanja da su karte ukradene policija je došla kada su joj se obratili Šveđani, otac i sin, koji su prodali kompjuter da bi kupili ulaznice...

Organizator im nije prodao, već poklonio karte a zatim budno motrio na grupu Šveđana pred stadionom uoči meča, sve dok nije zapazio tandem "mrkih" momaka...

U ponedeljak u Ajndhovenu (20.45 TV) u prvom kolu Grupe "A" Engleska - Portugal

Snaga na tehniku

Upitan da prokomentariše da li će duel Engleske i Portugala biti sudar snage i tehnike, selektor Ostrvljana Kevin Kigen duhovito je odgovorio:
- Ne, Portugalci nisu samo snaga!

Smeh u pres sali, a zatim ozbiljna analiza Kigena.
- Oba tima imaju fudbalere visoke klase, tehnički potkovane i pune snage. Jeste, oni imaju sjajne igrače sredine terena, ali ih imamo i mi. Njima Figo nama Bekam, dve možda i najbolje "sedmice" na svetu...

Figo, Rui Kosta, Žoao Pinto i Seržo Konseisao su ne samo atraktivni, već možda i najjači vezni red šampionata i Englezi mora dobro da se potrude kako bi neutralisali njihovu igru.
- Imamo dva igrača prednosti i jači smo u situacijama jedan na jedan. Respektujemo Engleze, ali znamo da možemo da ih pobedimo - poručio je Konseisao.

- Razmišljam da odgovorim sa petoricom u vezi - otkrio je Kigen. - Videćemo, menjaćemo taktiku u zavisnosti od razvoja situacije. Moramo da se prilagođavamo...

"Širer ON"

Dugo je trajala drama svih Engleza, a na kraju hepiend: kapiten Alan Širer se oporavio od povrede kolena, odradio dva treninga i spreman je za današnji meč. Fotografija sa poslednjeg treninga "gordog albiona" najbolje govori: "Širer ON", dakle Širer na terenu...

Nemci danas protiv Rumuna (Lijež, 18-TV) i njihovog glavnog aduta

Kavez za Hadžija

Dva iskusna lidera dve iskusne reprezentacije - Mateus i Hadži, duša ekipa koje će danas odgovoriti na pitanje koliko mogu na ovom turniru.
- Možemo mnogo, jer smo najbolji kada treba, kada je najvažnije - uverava Mateus, zaboravljajući očigledno na poraz od Hrvata u Francuskoj 3:0. - Da odgovorim kritičarima posle dva gola koja smo primili od Lihtenštajna: sa našom odbranom je sve u redu! Odbrana počinje u srednjem redu, a ponekad su i napadači uključeni.

Jubilej očekuje Tomas Hesler. Posle dve godine pauze omaleni majstor je ponovo u reprezentaciji, protiv Rumuna po 100. put.
- Svi znamo da je prva utakmica najvažnija. Ako pobedimo, možemo da budemo samo sve bolji do kraja turnira - izjavio je Birof, dok je selektor Ribek dodao. - Naš cilj je četvrtfinale, sve preko je veliki uspeh.

Najveći problem za Nemce, bar prema razmišljanju Rumuna Munteanua, biće Hadži.
- Nemci nemaju igrača koji može da zaustavi našeg kapitena. To će odlučiti - zaključio je Munteanu.

Na to, Ribek je odgovorio:
- Ne mogu da zabranim Munteanuu da priča. Mogu da ga demantujem na terenu.


vesti po rubrikama

^sport

15:21h

Selektor reprezentacije rešio da obraduje naciju pobedom protiv Slovenaca

15:32h

Stub odbrane plavih ne dozvoljava kalkulacije: Đukić bacio digitron

15:44h

Realnost od Darka Kovačevića

15:51h

Flamanski dnevnik - 11. jun: Nevidljiva granica

16:07h

I plavi rizični

16:11h

Tuča u Briselu

00:15h

Italija - Turska 2:1 (0:0)

00:22h

Francuska - Danska 3:0 (1:0)

00:29h

Holandija - Češka 1:0 (0:0)

   


     


FastCounter by LinkExchange