[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jun 2000 15:32 (GMT+01:00)

Stub odbrane plavih ne dozvoljava kalkulacije

Đukić bacio digitron

Miroslav Đukić je stub odbrane naše reprezentacije. Kao i uvek odmeren, svaka reč na mestu, iako se oseća dah Evropskog prvenstva.
- Mislim da ne treba mnogo da razmišljamo o protivnicima. Mi znamo koliko vredimo, a znaju to i oni sigurno. Naše je da igramo, da izvučemo pouke sa minule turneje i u Belgiji i Holandiji napravimo dobar rezultat. Mi nismo favoriti, to je i nama jasno, te smatram da je to povoljna okolnost. Do sad je uvek bilo drugačije, svi su nas selili u finale, a nije ispalo tako. Ovoga puta smo opušteni i mi i javnost.

Da li se nekog protivnika posebno plašite?
- Iako svi kvalitetom nisu isti, mi ne bi trebalo da nekog posebno izdvajamo, bilo po dobrom, bilo po lošem. Najbolje poznajem Španiju, to je strašna reprezentacija i sigurno favorit u našoj grupi. I ti Španci znaju ko su Jugosloveni, i verovatno razmišljaju slično kao mi. U svakom slučaju treba pobediti Sloveniju i Norvešku, nikako kalkulisati i razmišljati o rezultatu protivnika, već samo ići dalje i dalje - zaključuje Miroslav Đukić.

Dušan Nenković gledao Slovence protiv Saudi Arabije

Spoljna opasnost

Predsednik Stručnog odbora FSJ, Dušan Nenković, posmatrao je prijateljsku utakmicu između Slovenije i Saudijske Arabije (2:0). Njegove impresije…
- Slovenci su me, da ne kažem zabrinuli, ali u svakom slučaju prijatno iznenadili. Protiv dobre Saudijske Arabije, bili su bolji, a u timu je sve štimalo 90 minuta. Srećko Katanec je očigledno pronašao dobru formulu i uglavnom utakmicu počinje u formaciji 3-5-2. Međutim, pošto su kod kuće igrali na pobedu, čim su se stvorili takvi uslovi, prelazilo se na 3-4-3.

Mogu li Slovenci da mnogo trče?
- Ako se gleda samo ta utakmica, tvrdim da su potpuno spremni za evropske okršaje, i da deluju iznenađujuće sveže za taj period. Uz to igraju vrlo brzo, izuzetno su opasni po desnoj spoljnoj poziciji, iskusni Novak, i po levoj Rudonja.

Koliko znamo u timu Slovenaca sve se vrti oko Zlatka Zahovića?
- Upravo tako. Zahović je za Sloveniju što je Mijatović za našu selekciju. Iako igra u špicu, često je u posedu lopte, transformiše se i u veznog igrača. Nepredvidiv je, dobro sarađuje, zna da daje gol, ali i pripremi zrelu šansu. U svakom slučaju, mislim da igra Slovenije izuzetno zavisi od njegovog nadahnuća.

Šta je sa "našim" Aćimovićem?
- Prvotimac Crvene zvezde nije standardan u timu Slovenije. Katanec na njega očigledno računa u nastavku igre, pa je on neka vrsta džokera. I ovoga puta postigao je lep gol, pa se može reći da posao dobro odrađuje.

Zaključak?
- Slovenija je u svakom slučaju reprezentacija za respekt.


vesti po rubrikama

^sport

15:21h

Selektor reprezentacije rešio da obraduje naciju pobedom protiv Slovenaca

15:32h

Stub odbrane plavih ne dozvoljava kalkulacije: Đukić bacio digitron

15:44h

Realnost od Darka Kovačevića

15:51h

Flamanski dnevnik - 11. jun: Nevidljiva granica

16:07h

I plavi rizični

16:11h

Tuča u Briselu

00:15h

Italija - Turska 2:1 (0:0)

00:22h

Francuska - Danska 3:0 (1:0)

00:29h

Holandija - Češka 1:0 (0:0)

   


     


FastCounter by LinkExchange