[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jun 2000 15:21 (GMT+01:00)

Selektor reprezentacije rešio da obraduje naciju pobedom protiv Slovenaca

Boškov sprema poklone

Planirali smo polufinale, na tom putu ne smemo ni da zastanemo protiv izabranika Srećka Kataneca

I konferencija za štampu u nedelju bila je vrlo zanimljiva a kako i ne bi kada je ponovo došao Vujadin Boškov.

Na pitanje kako je video našu utakmicu sa amaterima on je počeo ovako:
- Jako lepa, korektna utakmica. Navijači su bili zadovoljni, Belgija je pobedila i blizu je četvrtfinala...

Novinari su onda upozorili Boškova da je promašio temu, da nas ne interesuju Belgijanci već Jugosloveni pa su ponovili pitanje.
- A to, to i nije bila utakmica. To su neki igrači iz četvrte lige. Postigli smo 12 golova a mogli smo još 4-5. Nisam verovao da ćemo dati toliko golova. Međutim, igrali smo dobro, niko nije povređen. Danas prepodne sam im dao odmor, a večeras idemo na novi trening.

Nema milovanja

Jovan Stanković, najbolji igrač Majorke u plavom taboru je zadužen za levu stranu terena.
- Na evropskim prvenstvima reprezentacija Jugoslavije nije igrala 16 godina. Čim smo se kvalifikovali, a bili smo u jako teškoj grupi, pokazali smo koliko vredimo.

Na pitanje kako se snalazi u razgovoru sa novinarima, pošto se Boškov na njih ljutio posle azijske turneje Stanković je odgovorio:
- Godinama već igram u Španiji, gde novinari baš ne miluju igrače kada ne ide dobro. Prema tome, normalno sam prihvatio i kritike posle azijske turneje. Odnosi su dobri a naš tim je homogen, to sam vam rekao pošto nas stalno to i pitate.

Sledeće pitanje je glasilo: Vaš pomoćnik Filipović je rekao da nije tragedija ako se Slovenci i ne pobede. Šta vi mislite o tome?
- On je to rekao jer je mislio da posle toga imamo još dve utakmice. Za mene je važno da pobedimo. Došli smo sa idejom da uđemo u polufinale, šta će biti posle to niko ne zna. Mi moramo da savladamo Slovence i da to bude naš poklon za Jugoslaviju i Jugoslovene koji žive za ta tri datuma: 13, 18. i 21.

Na konferenciji za štampu su bili i LJubinko Drulović i Ivan Dudić, a slovenačke kolege su se interesovale šta oni misle o Zahoviču i Aćimoviću.
- Najbolje bi bilo da njih dvojica čuvaju Zahovića i Aćimovića - prvi je reagovao selektor Boškov. - Ali videćemo s kojim ćemo timom pred Slovence. Večeras ću imati kompletan tim, svih 22 igrača na terenu.

Drulović, koji je tri godine igrao zajedno za Zahovičem potom je uzeo reč:
- Dok smo zajedno igrali u Portu nismo mogli ni da pričamo na ovu temu jer u to vreme niko nije ni razmišljao da će Slovenci igrati na Evropskom prvenstvu. Ali, juče sam 10-15 minuta razgovarao sa Zlatkom koji je sigurno najbolji igrač Slovenije. Mnogo je opasan, pogotovo u zoni šuta. Ipak, očekujem sigurnu pobedu, bez obzira što u timu našeg protivnika igraju i Novak, koga znam iz stare Jugoslavije, tu je i Milanič... Potpuno sam spreman i ukoliko budem u startnoj postavi znaću da zatvorim tu levu stranu.

Ivan Dudić je sa slovenačkim džokerom Milenkom Aćimovićem u Crvenoj zvezdi cimer, stoga i ne čudi ovakva izjava:
- Deki Stanković i ja se sa Aćimovićem čujemo i po nekoliko puta dnevno. Znamo i da se našalimo ali i da mu jasno stavimo na znanje da na terenu popusta neće biti. Inače, Aćimović je odličan igrač, tehnički veoma obrazovan, zna da igra fudbal a uz to je i ljudina.

Đorović pod znakom pitanja

Ivan Dudić, Slaviša Jokanović i Goran Đorović propustili su poslednju proveru pred meč sa Slovencima. Kada su u pitanju prva dvojica razloga za strah nema jer je Dudić fit, a Jokanovićeva pauza bila je čista preventiva. Ipak, povreda Gorana Đorovića stavila je iskusnog defanzivca pod znak pitanja. Bol iz pete prešao je i na koleno pa je Đorović neizvestan za meč sa Slovenijom. Ukoliko ne bude igrao zameniće ga Albert Nađ koji je sasvim korektno odigrao na poziciji levog beka.

Ništa ne znam!

Albert Nađ, ponovo na levoj strani odbrane.
- Ne bih da pričam o tome, nemojte to da me pitate...

Prešli smo na konkretnije teme, na meč sa Slovenijom.
- Gledali smo kasetu kada su Francuzi pobedili Sloveniju sa 3:2 u Parizu iako su "zmajčeki" vodili sa 2:0. Iznenađujuće su se dobro branili, ali smo mi bolji i sigurno ćemo naći prolaz do gola. Ta tri boda silno bi nas motivisala za naredne mečeve. Bitno je dati gol u prvih 45 minuta i ući mirnije u završnicu nego Francuzi koji su do pobede stigli u samom finišu meča.

Ipak, opet smo se vratili na startno pitanje: Da li će Nađ ponovo morati da igra na mestu levog beka?
- Iskreno ne znam ni da li ću igrati. Međutim, bez obzira koji zadatak bude predamnom, pokušaću da opravdam poverenje, a u svakom slučaju daću sve od sebe.


vesti po rubrikama

^sport

15:21h

Selektor reprezentacije rešio da obraduje naciju pobedom protiv Slovenaca

15:32h

Stub odbrane plavih ne dozvoljava kalkulacije: Đukić bacio digitron

15:44h

Realnost od Darka Kovačevića

15:51h

Flamanski dnevnik - 11. jun: Nevidljiva granica

16:07h

I plavi rizični

16:11h

Tuča u Briselu

00:15h

Italija - Turska 2:1 (0:0)

00:22h

Francuska - Danska 3:0 (1:0)

00:29h

Holandija - Češka 1:0 (0:0)

   


     


FastCounter by LinkExchange