[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jun 2000 16:07 (GMT+01:00)

U nedelju održani izbori u Podgorici i Herceg Novom

Bez incidenata, uz dobar odziv

U ponedeljak rezultati prema Oebsu. U Podgorici se bira 54, u Herceg Novom 34 odbornika

PODGORICA (Beta) - U nedelju u osam sati otvorena su biračka mesta u Podgorici i Herceg Novom za prevremene lokalne izbore u tim opštinama. U Podgorici je do podneva je izašlo 40 odsto građana sa biračkim pravom, saopštila je Opštinska izborna komisija. Predsednik OIK Čedo Dobrović istakao je na prvoj konferenciji za novinare da izbori protiču "bez ikakvih prigovora i incidenata".

Prema njegovim rečima, SNP je uporedila je izvode iz biračkog spiska na biračkim mestima sa spiskovima koji su ranije dostavljeni i konstatovala da je reč o istovetnim spiskovima.

Građani u obe crnogorske opštine glasali su do 21 časa. U Podgorici je otvoreno 209, a u Herceg Novom 37 biračkih mesta. Ni na jednom biračkom mestu nije bilo više od 1.000 birača. Prema podacima opštinskih izbornih komisija, u Podgorici biračko pravo ima 112.366, a u Herceg Novom 22.040 građana. Na lokalnim izborima u Podgorici učetvovale su četiri koalicije i tri političke partije.

TV JU INFO bez akreditiva

PODGORICA (Beta) - Televizija "JU INFO", čiji je osnivač Savezna vlada, saopštila je da je sekretarijat za informacije Crne Gore odbio da akredituje ekipu te medijske kuće za praćenje lokalnih izbora u Podgorici i Herceg Novom.

TV "JU INFO" je navela da je od predstavnika crnogorskog sekretarijata za informisanje dobila usmeno obrazloženje da ta televizija "nije registrovana u Crnoj Gori i da radi mimo Ustava i zakona".

To su: Liberalni savez Crne Gore -Miroslav Vicković, koalicija "Srpska sloga", koalicija "Zajedno za Malesiju", koalicija "Jugoslavija - Momir Bulatović (Predrag Bulatović)", Savez komunista - komunisti Crne Gore, Glas za Crnu Goru - LDP (Liberalno demokratska partija) i koalicija "Da živimo bolje - Milo Đukanović". U izbornoj trci u Herceg Novom učestvuju Liberalni savez Crne Gore - Budimir Koturić, Socijaldemokratska partija - Žarko Rakčević, koalicija "Da živimo bolje - Milo Đukanović", koalicija "Jugoslavija - Momir Bulatović" i grupa nezavisnih građana - dr Đorđe Budeč. Novi opštinski parlament u Podgorici imaće 54, a u Herceg Novom 35 odbornika.

U opštinske skupštine ući će one izborne liste koje osvoje najmanje tri odsto glasova od ukupnog broja birača koji izađu na birališta. Prvi konačni nezvanični rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori biće saopšteni u ponedeljak. Izbore u Crnoj Gori prati više od 100 stranih posmatrača i oko 300 predstavnika domaćih nevladinih organizacija. Najavljeno je da će predstavnici Posmatračke misije Oebsa preliminarne rezultate objaviti dan posle održavanja izbora.

Bulatović računa na 45.000 birača

PODGORICA (Beta) - Savezni premijer i predsednik opozicione SNP Gore Momir Bulatović izrazio je u nedelju uverenje da će koalicija "Za Jugoslaviju" pobediti na lokalnim izborima u Podgorici i Herceg Novom.

Bulatović je u nedelju ujutro glasao na biračkom mestu broj 20. u Osnovnoj školi "Savo Pejanović" u Podgorici. Posle glasanja, on je novinarima rekao da koalicija "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović" računa da će u Podgorici dobiti 45.000 glasova, što će biti dovoljno za pobedu.

Đukanović: Izbori potvrda zrelosti

PODGORICA (Beta) - Crnogorski predsednik i lider DPS Milo Đukanović ocenio je u nedelju da su rezultati lokalnih izbora u Crnoj Gori mnogo važniji od samog čina biranja dve nove lokalne samouprave.

Đukanović je glasao nešto posle 12 sati u podgoričkoj Osnovnoj školi "Savo Pejanović". On je, u kraćoj izjavi novinarima, rekao da će izbori biti potvrda demokratske zrelosti Crne Gore i da će to biti važan doprinos njenoj političkoj stabilnosti u neposrednoj budućnosti.


vesti po rubrikama

^politika

15:16h

Američki ambasador u UN Ričard Holbruk najavio - Dejton o Kosmetu posle odlaska Miloševića

15:21h

U Grace kod Vučitrna vratilo se 250 Srba

15:32h

U ponedeljak novi sastanak opozicije u Beogradu

15:45h

Profesor dr Vojin Dimitrijević o dokumentu SB

15:52h

Ko je ovaj čovek? Momčilo Bajagić Bajaga

16:07h

U nedelju održani izbori u Podgorici i Herceg Novom

16:15 h

Lider LSV Nenad Čanak procenjuje iz bolničkog kreveta

   


     


FastCounter by LinkExchange