[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 12. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


11. Jun 2000 14:50 (GMT+01:00)

Slobodan Leković, zamenik ministra turizma Crne Gore, za "Glas"

Blokada polako popušta

Sve više kamiona s robom u susednu republiku prelazi bez problema. Ministri Čerović i Mitrović postigli saglasnost

BEOGRAD - Još od 1. jula blokada robnog i platnog prometa između Srbije i Crne Gore vidno popušta, ali to još, na žalost, ne znači da su ograničenja potpuno ukinuta, jer su odluke o njima u nadležnosti vlada, a ne ministarstava - izjavio je za "Glas" Slobodan Leković, zamenik ministra turizma Crne Gore.

Čekaju turiste iz Srbije

- Crna Gora i ove godine očekuje značajnu turističku posetu iz Srbije, prema zvaničnim procenama oko 280.000 ljudi. Mnoga preduzeća iz Srbije imaju svoja odmarališta u Crnoj Gori i turistima iz susedne republike treba omogućiti da što lakše i jednostavnije dođu na odmor - rekao je Slobodan Leković.

Leković kaže da je nedavnim dogovorom dva republička ministra turizma, Vladimira Mitrovića i Slobodana Čerovića, u Podgorici postignuta načelna saglasnost o tome da rampe i blokade nanose štetu privredama obeju republika, pa se, indirektno, zahteva njihovo ukidanje. Leković je naglasio da su se, u dogovoru koji su postigli, ministri članom 3. protokola obavezali da o problemu upoznaju svoje vlade.

- Dogovor ministara turizma oko boljeg funkcionisanja turističkog platnog prometa, zatim lakšeg i jednostavnijeg kretanja putnika i roba, kao i avio, železničkog i drumskog saobraćaja, predstavlja tek 5-10 odsto pitanja koja su u nadležnosti ovih ministarstava - istakao je Leković i dodao da je dobro da su takvi razgovori započeti i da se neka pitanja, ipak, rešavaju.

- Počele su da funkcionišu turističke agencije i deo platnog prometa, a i sve više kamiona s robom, bez problema, stiže u Crnu Goru. Dogovorili smo se, pored ostalog, i da turisti iz Srbije mogu da kupe povratne karte za avion, ili za železnicu, u dinarima, kao i da za dinare trguju u Crnoj Gori kao i naši građani, izuzev, naravno, dva tri proizvoda, kao što su hleb i mleko, koje i naši ljudi kupuju samo za marke. Oni dinarima plaćaju, znači, sve ostalo, pa i smeštaj. Saglasni smo, takođe, da strani turisti koji dođu u Crnu Goru mogu bez velikih problema oko viza da pređu u Srbiju - zaključio je Leković.

M.Dapčević


vesti po rubrikama

^ekonomija

14:50h

Slobodan Leković, zamenik ministra turizma Crne Gore, za "Glas" - Blokada polako popušta

14:56h

Licenciranje turističkih agenciji u Srbiji do 18. avgusta

   


     


FastCounter by LinkExchange