[an error occurred while processing this directive]      

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 5. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


 

04. Jun 2000 16:07 (GMT+01:00)

Predizborni skup Koalicije "Za Jugoslaviju - Momir Bulatović" u Herceg Novom

Ne damo da nam pokradu državu

Božović: Vlast koja je obrukala Crnu Goru treba menjati u celoj Republici

HERCEG NOVI - Nećemo dozvoliti izbornu krađu jer, ako pokradu izbore, pokrašće nam i državu - rekao je Predrag Bulatović, potpredsednik SNP-a, na preksinoćnom promotivnom mitingu na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom. - Nisu izbori bitni za stabilnost regiona, već su pokušaj da se sačuvaju sluge NATO i crnogorska marionetska vlast.

alt= kompletan tekst...


04. Jun 2000 15:19 (GMT+01:00)

Kosovo i Metohija posle godinu dana od NATO agresije na našu zemlju

Kosovci ni u miru ne spavaju mirno

Povratak VJ i policije jedino može da im garantuje bezbednost

BEOGRAD - Potpisivanjem Vojno-tehničkog sporazuma u Kumanovu između britanskog generala Majkla Džeksona, u ime Kfora odnosno međunarodnih snaga za bezbednost, i generala Svetozara Marjanovića, ispred Generalštaba VJ, i generala policije Obrada Stevanovića, u ime MUP-a Srbije, 9. juna prošle godine, zvanično je prestala agresija NATO-a na našu zemlju. Time je okončano danonoćno bombardovanje civilnih i vojnih ciljeva u Jugoslaviji koje je trajalo 78 dana. Kasno uveče toga dana objavljen je mir, a sutradan nam je predsednik SRJ Slobodan Milošević čestitao pobedu. Najzad je u ovoj zemlji moglo mirno da se spava. Mir, međutim, nije došao svima podjednako. Cenu su platili Srbi s Kosmeta.

alt= kompletan tekst...


04. Jun 2000 16:43 (GMT+01:00)

"Glas" istražuje
Zašto se vlast više plaši Otpora nego opozicije i njenih lidera

Strah od sveže pameti

Otpor nema predvidivu šemu delovanja niti harizmatične likove, ta organizacija se ne bavi politikom kao zanatom, već kao vrstom odbrane od nasilja režima

Postoji, možda, pouzdan odgovor zašto u Srbiji opozicija pristaje na sve "nepodopštine" koje vlast čini. U pitanju je neposredno ispitivanje moći i model njene realizacije. Da bi režim dokazao da njegov opstanak nije u opasnosti, on sebi dopušta sve vratolomnije akcije (otimanje Studija B i GSP-a) i to neposredno eksploatiše kao odlučnost vlasti i efikasnost države.

alt= kompletan tekst...     


FastCounter by LinkExchange