[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 4. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


03. Jun 2000 16:14 (GMT+01:00)

Mihailo Vukobratović, upravnik Pozorišta na Terazijama, o planovima za narednu sezonu

U novu sezonu s Bajagom

Na jesen drugi deo "Alana Forda". Da zvezde zasijaju na sceni

- Jednu od tipičnih predstava za ovaj teatar, koji neguje mjuzikle, želeli smo da istaknemo kao kandidata za zabavu i relaksaciju u teškim vremenima - kaže povodom jubilarnog izvođenja predstave "Alan Ford" Mihailo Miša Vukobratović, televizijski reditelj, koji je prihvatio nezahvalnu ulogu upravnika Pozorišta na Terazijama, dugogodišnjeg podstanara i teatra bez svoje kuće.

"Alan Ford" 150. put

Predstava "Alan Ford", zaštitni znak Pozorišta na Terazijama, u nedelju uveče u 19.30 časova igraće se na sceni "Vuk Karadžić" 150. put. Prema motivima popularnog stripa "Alan Ford" autora Magnusa i Bunkera, pozorišnu verziju napisala je Mirjana Lazić, a režirao Kokan Mladenović. U naslovnoj ulozi igra Aleksandar Dunić. Bojana Ristić je scenograf, kostimograf Mira Čohadžić, a muziku je komponovao Nenad Milosavljević.

Posle režije mjuzikla "Lutka sa naslovne strane" se, kako kaže, uverio u to da ansambl i ljudi u ovoj kući mnogo vrede i zaslužuju uslove i šansu za rad.

Planovi za kraj ove i početak nove pozorišne sezone za sada su samo okvirni jer se okolnosti brzo menjaju, a uslovi opstanka pozorišta, koje idućom sezonom ulazi u šestu deceniju postojanja, sve su teži. O kultnom mjuziklu "Alan Ford", Miša Vukobratović za "Glas" kaže:

- Tokom šest godina ova predstava, kao i ostale predstave našeg pozorišta, malo je gostovala izvan Beograda. Sada to ispravljamo: Teatar T 15. juna gostuje na Ubu s predstavom "Ne mogu da platim i neću da platim" Darija Foa, a za predstavu "Alan Ford" pokrenuli smo kampanju organizovanja gostovanja po gradovima Srbije. Na jesen bismo sa istom autorskom ekipom trebalo da postavimo i drugi deo "Alana Forda". Za početak nove sezone pripremamo originalnu muzičku predstavu koja će se po sadržaju oslanjati na istoriju mjuzikla u Beogradu.

Tim projektom želimo da repertoar ozbiljno nametnemo beogradskoj publici, a našim sjajnim zvezdama, Tanji Bošković, Danici Maksimović, Radetu Marjanoviću, Ljiljani Šljapić, omogućimo da zasijaju scenom. U novoj sezoni nastavićemo programsku orijentaciju usmerenu ka domaćem mjuziklu, ovoga puta zasnovanom na Bajaginim songovima.

G. Stanković


vesti po rubrikama

^kultura

16:14h Mihailo Vukobratović, upravnik Pozorišta na Terazijama: U novu sezonu s Bajagom
16:41h Premijera "Čuješ li, mama, moj vapaj" u Narodnom pozorištu
17:09h Predstava "Medejino ogledalo" u Beogradu i Nišu
17:28h Proglašene Sterijine nagrade na 45. Pozorju: Trijumf Bradića i "Proklete avlije"
23:39h "Gospođa Olga" pred zatvorenim vratima
   


     


FastCounter by LinkExchange