[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 3. jun 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


02. Jun 2000 14:15 (GMT+01:00)

U subotu u Hongkongu (9, TV) plavi protiv reprezentacije domaćina na poslednjoj proveri pred Euro 2000

Najbolji u magli

Mihajlović i Đorović roviti, Boškova muči neraspoložena navala i dilema na gol liniji

Deset dana pre prve utakmice na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji Vujadin Boškov zna sve, osim tima koji će suprostaviti Slovencima.

Siniša Mihajlović je povređen i sam će odlučiti kada može na teren i koliko vremena može da provede na terenu, Goran Đorović je još pod upitnikom velikim poput čitave leve strane naše reprezentacije, na crti se guraju Ivica Kralj i Željko Cicović...
- Ima još vremena - nosi teret silnih dilema Vujadin Boškov lako kao perce. - Ne žurimo, važne su i procene lekara, igraće najspremniji.

U subotu protiv Hong Konga (devet ujutru po jugoslovenskom vremenu, TV prenos), Boškov je planirao da šansu pruži postavi koju sprema za Srećka Kataneca, ali...
- Generalna proba nam je propala. Ništa zato, ovaj tim se dobro poznaje, igrači dugo igraju zajedno, tako da nema problema uigravanja.

Na mini turneji po Aziji, Jugoslavija je pobedila Kinu 2:0, dok je sa Južnom Korejom u dva navrata igrala bez golova. Poslednji test bi trebalo da bude i najlakši...
- Rezultat je važan, ne i primaran. Voleo bih da pobedimo domaćina, međutim mnogo je važnije da se ne proširuje spisak povređenih igrača.

Precizni domaćini

Reprezentacija Jugoslavije u Hong Kongu dočekana je na najvišem nivou. U ekskluzivnom hotelu "Plaza" plavi imaju sve što požele, ali...
- Domaćin nam je zaista ispunio svaku želju, međutim njihova "bolesna" preciznost umalo da nas oneraspoloži. Naime, došli su na naš trening sa namerom da ga prekinu jer smo "ušli" u sledeće termin. Malo smo se objašnjavali i nastavili da radimo - uz osmeh govori Boškov.

Utisak je da Boškova najviše muče napadači. Peđa Mijatović traži dah, Darko Kovačević i Savo Milošević deluju ispražnjeno, nervozno, da nema svežine Mateje Kežmana nule po Koreji dizale bi kosu na glavi...
- Kežman se baš nametnuo. Planiram da protiv Slovenaca počnem sa tri napadača, znači tražim mesto za centarfora Partizana. Prijatno me iznenađuje, pokretljiv je i agresivan, to je ono što nam treba u utakmici u kojoj mora da osvojimo sva tri boda - glasno razmišlja Vujadin Boškov.

Toliko o glavi tima. Da vidimo noge... U liniji ispred golmana, sigurni su, naravno pod uslovom da nema povreda, Mihajlović i Đukić kao centralni, levo Đorović, desno Dudić (alternativa Komljenović).
- To je to, uz napomenu da imamo spremne Saveljića i Bunjevčevića, za svaki slučaj. Njih dvojica su dobro iskoristili minutažu na ovoj turneji.

Za četiri mesta u vezi najozbiljniji kandidati su Jovan Stanković, Jokanović, Jugović, Stojković i Dejan Stanković.
- Imamo i Nađa, Drulovića, Govedaricu... Izbor je dobar, tražimo najbolje. I, ponavljam, najspremnije. Na raspolaganju imam 19 igrača i trojicu golmana - zaključuje Boškov (ne)jasni raport iz Hong Konga, u predveče Evropskog prvenstva.

I. Petrović


vesti po rubrikama

^sport

14:15h

U subotu u Hongkongu plavi protiv reprezentacije domaćina na poslednjoj proveri pred Euro 2000

14:20h

Slovenci potajno priželjkuju osmeh Fortune na Euro 2000

14:30h

Dejan Ilić vidi Crvenu zvezdu u evropskoj eliti

14:35h

U subotu uveče plavi rukometaši protiv Danske u prvom meču baraža za SP u Francuskoj

14:40h

Pod evropskim obručima: Hihon želi Savića

14:50h

Dani atletike na stadionu Partizana

   


     


FastCounter by LinkExchange