[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 31. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


30. May 2000 17:42 (GMT+01:00)

Tragedija na "Čairu", grom usmrtio mladog reprezentativca Ivana Krstića

Munja ugasila niški biser

Bog nam je uzeo najboljeg, kaže trener Radničkog Zorana Čolaković

NIŠ - Tuga i neverica u gradu na Nišavi posle tragedije u kojoj je u ponedeljak od udara groma nastradao dvadesetogodišnji Ivan Krstić, zvani Beli, veliki fudbalski talenat i mladi reprezentativac Jugoslavije.

Otac malog Ivana

NIŠ - Čair zavijen u crno. Nema više Ivana Krstića Belog čiji se život tragično završio na fudbalskom terenu Radničkog, gde je pre deset godina kao pionir počeo da "pika" loptu. Viša sila odnela je jedan mladi život. Za mesec dana, tačnije 30. juna, trebalo je da napuni 20 godina. Ostavio je suprugu i jednomesečnog sina Ivana. Bio je predvodnik mlade generacije Radničkog koji je ove godine postigao zavidne rezultate u Prvoj ligi, u mnogome zahvaljujući i Ivanu Krstiću, uzdanici trenera Čolakovića. Plenio je igrom i ponašanjem na terenu.

B. P.

- To je bio klasičan trening. Tokom prvog poluvremena nije padala kiša, u drugom je počelo da kiši, a u daljini je sevalo. Kiša je osvežila igrače, tako da se borba na terenu rasplamsala. Jeste da je sevalo, ali to je bilo daleko a i ranije se dešavalo da se po takvom vremenu trenira, a utakmice se nisu odlagale zbog grmljavine. U jednom trenutku, istovremeno, strašan bljesak i tresak. Imao sam osećaj kao da me je nešto snažno, lopatom udarilo u glavu. Grudima sam pao na travu i ostao bez svesti dva-tri minuta.

Kada sam se trgao iz čudnog sna, podigao sam pogled i video da na travi leže svi igrači. Počeli smo da ustajemo. Videli smo da je Ivan ostao da leži. Munja ga je direktno pogodila.

Najbliži mu je bio Zoran Stojanović, koji je svesti došao tek u bolnici, priseća se Zoran Čolaković, trener Radničkog, tragičnih trenutaka kad je munja probijajući se između gradskih solitera i džinovskih reflektora, ciljala baš Ivana.

- Bog nam je uzeo najboljeg - rekao je Čolaković.

Sahrana u sredu u Medoševcu

Na komemorativnom skupu u FK Radnički prisustvovao je veliki broj navijača niškog prvoligaša, kompletan igrački pogon, rukovodstvo, stručni štab, naravno i roditelji nesrećnog Krstića.
- Nema reči utehe. Dogodila se najstrašnija tragedija, izgubili smo ponos kluba, nema više našeg Krleta, našeg Belog. Otišao je na početku blistave karijere, mogao je da nadmaši sve ranije bisere Radničkog, Piksija i ostale. Ostali smo bez budućeg kapitena, idola, dečaka koga su svi voleli, bez izuzetaka, a i on njih. Ubuduće će Omladinska škola Radničkog nositi ime Ivana Krstića Belog - rekao je na komemoraciji Dragan Pantelić, predsednik kluba, dodavši da će porodica Belog biti briga kluba.
Sahrana Ivana Krstića obaviće se u sredu u 14 sati u rodnom Medoševcu.

B. P

Dr Vorgučić o atmosferskim pražnjenjima

NIŠ - Dr Aleksandar Vorgučić, istaknuti profesor niškog Elektronskog fakulteta i predavač na američkim univerzitetima, čija su naučna saznanja iz oblasti mernih mostova, atmosferskih pražnjenja i podzemnih voda priznata u svetu, izjavio je za Glas" da je munja mogla da udari bilo gde.
- Iako su u blizini bili soliteri i reflektori, to je moguće. Ivan je tog trenutka bio blizu puta na koji je krenula munja. Munja sama bira put, ona krene stotinu metara, zastane pa nastavi put, najpovoljnijom za nju putanjom, i udarila je u igrača. Tog trenutka mogla je bilo kog da pogodi, čak i odjednom više ljudi i da ih usmrti. Postoje primeri da je u jednom udaru groma poginulo odjednom 11 ljudi. Dejstvo munje na otvorenom prostoru se ne može objasniti. Zato je najbolje kad grmi da se čovek skloni sa otvorenog prostora. Nije nikakva sigurnost ni da se u tom trenutku legne jer i tada postoji verovatnoća udara groma, zato je najbolje skloniti se - kaže dr Vorgučić.

Lj. J.

Lj. Jovanović


vesti po rubrikama

^hronika

17:42h

Tragedija na "Čairu", grom usmrtio mladog reprezentativca Ivana Krstića

17:59h Tragičan događaj u Hemijskoj školi u Pančevu: Učenik nožem ubo profesorku
18:12h Niš: Suđenje braći Mazreku optuženim za zločin u Klečki
19:20h Saslušanje svedoka povodom obračuna kod kafića "Pasaž" u Požarevcu
22:29h U pucnjavi u Prizrenskoj ulici povređen Saša Peljević
22:30h Pero Jović pronađen pretučen i ranjen u Galovici
   


     


FastCounter by LinkExchange