[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 30. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


29. May 2000 16:32 (GMT+01:00)

Na pumpama redovi za benzin i dizel

Manje goriva nego u aprilu

Litar "supera" na ulici 28 dinara a dizela 22. Nestašica na jugu Srbije

BEOGRAD - Snabdevanje dizelom i benzinom na državnim pumpama u Srbiji i dalje je znatno lošije nego proteklog meseca, uprkos obećanjima nadležnih da će početkom ove sedmice biti više naftnih derivata.

Po informacijama iz "Jugopetrola", u ponedeljak je na oko trideset benzinskih stanica u Beogradu, kojih u glavnom gradu ima više od stotinu, isporučeno 200.000 litara benzina.

Stare cene

Nadležni u Republičkom ministarstvu za energetiku tvrde da je obezbeđeno dovoljno sirove nafte za preradu i da će snabdevanje derivatima uskoro biti bolje. Po njihovim rečima, cena goriva do daljeg će ostati nepromenjena.

Kako kažu u "Jugopetrolu", u utorak će na tridesetak pumpi u prestonici biti dopremljeno 300.000 litara benzina, dok će na isto toliko benzinskih stanica stići 200.000 litara dizela. Nakon ukidanja bonova za gorivo snabdevenost državnih pumpi bila je bolja nego sada, pa su vozači na oko 70 odsto benzinskih stanica mogli da kupe gorivo.

Zbog nestašice "supera" u poslednje vreme do tog derivata vozači dolaze po ceni od 20 dinara posle dužeg čekanja u redovima na bolje snabdevenim pumpama "Jugopetrola" i NAP-a. Posle završene setve veće količine dizela našle su se na pumpama, pa se taj derivat može kupiti lakše nego ranije.

Pumpe u centralnoj i južnoj Srbiji slabije su snabdevene derivatima nego benzinske stanice u Beogradu i Vojvodini. Vozači iz unutrašnjosti benzin na državnim pumpama mogu kupiti tek posle višesatnog čekanja u dugim redovima i svo gorivo koje stigne u manje gradove proda se za samo nekoliko sati.

Nadležni u NIS naglašavaju da poseban problem za snabdevanje derivatima gradova u južnoj Srbiji predstavlja nedostatak skladišta.
Ulični prodavci u Beogradu već desetak dana "super" prodaju za 28 dinara, a dizel za 22 dinara, dok je cena benzina na crnom tržištu u gradovima južne Srbije 30 dinara. Privatni prometnici litar "supera" na svojim pumpama prodaju po ceni od 1,25 maraka.

Z. G.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:32h

Na pumpama u Beogradu redovi za benzin i dizel

17:24h

Taksa za izlaz iz zemlje "privremeno" na snazi šest godina

   


     


FastCounter by LinkExchange