[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 29. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


28. May 2000 16:12 (GMT+01:00)

U bledoj igri reprezentacija Jugoslavije igrala 0:0 sa olimpijskom selekcijom Južne Koreje

Nikom ništa

Nesigurna odbrana, veza bez ideje i nemoćni napadači plavih ne ulivaju ohrabrenje dve nedelje pre prve utakmice na Euro

Nesigurna odbrana, veza bez ideje i nemoćni napadači plavih ne ulivaju ohrabrenje dve nedelje pre prve utakmice na Euro

Još 15 dana deli reprezentaciju Jugoslavije od starta na Evropskom prvenstvu, a možda i svetlosna godina od tečne i sigurne igre. Alarm pred put na "Euro" uključen je juče u Seulu. Ako se tanka partija i skromnih 2:0 protiv Kine moglo tolerisati iz više (ne)opravdanih razloga, onda se za remi praznih mreža sa olimpijskom selekcijom Južne Koreje ne može naći ni reč objašnjenja.

Stadion: Šamsil u Seulu. Gledalaca: 30.000. Žuti kartoni: J. Park (J. Koreja), D. Stanković, Saveljić, Kovačević (Jugoslavija).
J. KOREJA: Kim Dae, Hjo Jon (od 65. Se Hon), D. Park, J. Park, Si Sang, H. Park (od 70. Čo Hjuk), Pjo Jong, Jong Ko (od 85. kim), Seol Ki (od 80. Čoi), Li Čung, Dae Sung.
JUGOSLAVIJA: Kralj (od 46. Cicović), Dudić, Đorović (od 37. Krstajić) (od 46. Jugović), Saveljić, Bunjevčević, Jokanović, D. Stanković (od 73. Grozdić), Stojković (od 65. Nađ), J. Stanković, Mijatović (od 46. Kežman), Kovačević (od 46. Milošević).

Rezultat manje-više, ali kako shvatiti inferiornost tokom većeg dela meča, a sa suprotne strane bili su golobradi mladići, među kojima najstariji sa 23 godine, koji mahom pikaju loptu u dresovima univerzitetskih ekipa po Koreji. Povrh svega, plavi su bili gotovo kompletni, izostali su samo Mihajlović i Đukić...

Brzi, spretni i što je najbitnije daleko upućeniji u tajne fudbalske igre od Kineza, mladi Koreanci od prvog minuta "maltretirali" su naše reprezentativce. Bar je tako izgledalo jer su plavi na svaki duel reagovali ljutito, preterano nervozno. Bilo je guranja, udaranja, hvatanja za vratove i više priče sa arbitrima nego pokušaja da se ugrozi gol domaćina. Smušenost odbrane u sastavu Dudić, Bunjevčević, Saveljić, Đorović ipak se nije obila o glavu nesigurnom Kralju, dok je u nastavku Cicović briljantnim intervencijama spasavao mrežu u tri-četiri navrata. Istovremeno, na sredini nije bilo povezanog pasa, upotrebljive lopte za napadače, a prvi šut u okvir gola uputio je Saveljić u 60. minutu. Nešto kasnije gotovo identična situacija ali je i šut Jokanovića zaustavljen na gol liniji.

Već sutra plavi će imati priliku za iskupljenje, samo što će ovaj put protivnik biti najjača selekcija Južne Koreje. Verujemo, biće jači i izabranici Vujadina Boškova...

B.C.


vesti po rubrikama

^sport

16:27h

Evropski izbor Nikole Damjanca

17:56h Bivši trener Obilića zasukao rukave
16:18h Presednik Partizana Ivan Ćurković Iznenadjen ostavkom Miloša Milutinovića
16:24h Na današnji dan pre devet godina: Zvezdin sjaj u Bariju
16:12h Bleda igra reprezentacije Jugoslavije
16:15h Vaterpolisti Bečeja osvojili titulu najboljeg u Evropi
   


     


FastCounter by LinkExchange