[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 29. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


28. May 2000 15:46 (GMT+01:00)

Advokati osudili batinanje građana i pripadnika Otpora

Traže ostavke trojice ministara

Skupština Advokatske komore Srbije zaključila: Jevrem Janjić, Petar Jojić i Vlajko Stojiljković - da podnesu ostavke

BEOGRAD - Advokati Srbije zatražili su juče da dr Jevrem Janjić, srpski ministar za visoko školstvo, Vlajko Stojiljković, ministar unutrašnjih poslova Srbije i Petar Jojić, savezni ministar pravde, podnesu ostavke.

Tapušković novi predsednik
Skupština Advokatske komore Srbije izabrala je za novog predsednika Upravnog odbora ove asocijacije beogradskog advokata Branislava Tapuškovića. Novi potpredsednici su advokati Rajna Andrić, Jovan Mihajlović i Miloš Cvejić.

Ovo je bio i glavni zaključak Skupštine Advokatske komore Srbije sa obrazloženjem da se ostavke traže zbog batinanja mladih na beogradskim ulicama, represije, zatvaranja univerziteta, zatvaranja prilaza Požarevcu zbog najavljenog mitinga opozicije i načina na koji se savezni ministar pravde, inače bivši advokat, obratio Karli del Ponte, tužiocu Haškog tribunala.
Skupština je donela i zaključak da treba osuditi donošenje zakona za dnevnu političku upotrebu, pribegavanje prekomernoj i nepotrebnoj upotrebi sile i represije od organa vlasti, kompromitovanje opšte pravne kulture i advokature i odluku ministra za visoko školstvo o zatvaranju fakulteta, slobodne razmene znanja i korišćenja naučnih izvora.
- Dvorište nam je razgrađeno, a kuća gori. U kakvoj mi to zemlji živimo, kakvu vodu pijemo, zašto su nam njive ispoštene. Imamo radnike, ali nema plata, imamo penzionere, ali nema penzija, imamo školstvo, ali nema prosvećenosti, imamo zdravstvo, ali nema lekova, imamo univerzitet, ali nema nezavisnosti, imamo sudstvo, ali nema pravde, imamo, oprostite što i to moram da kažem, i advokaturu, ali nema morala - rekao je u svojoj besedi beogradski advokat Miloš Pavlović.
Na skupštini se čuo i predlog da bi AKS preko osnovnih komora
trebalo da se pozabavi kršenjem ustavnih principa i primerima ugrožavanja ljudskih prava te da se organizuje podnošenje krivičnih prijava protiv vinovnika ovih događanja, naročito onih koji su izdavali naređenja o batinanju pripadnika "Otpora", građana koji su protestovali na ulicama gradova i slučajnih prolaznika koji su se zatekli u blizini.

I. Stojković


vesti po rubrikama

^društvo

15:49h

Advokati osudili batinanje gradjana: Traže ostavke trojice ministara

15:56h Većina građana SRJ gladuje
15:53h Prvi rok za upis brucosa od 26.juna do 14.jula
23:00h Autobusi beogradskih rivatnih prevoznika danas parkirani na Ušću
   


     


FastCounter by LinkExchange