[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 26. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


25. May 2000 16:34 (GMT+01:00)

Na Odboru PKS za odnose sa svetom

Spasavajmo privredu!

Savet da ne potpisuju nikakvi papiri za mesto na "beloj listi" - privrednicima se nije dopao

BEOGRAD - Savet Milivoja Miletića, potpredsednika Privredne komore Srbije, izrečen u četvrtak na konstitutivnoj sednici Odbora za odnose s inostranstvom, izazvao je dosta negodovanja među prisutnim privrednicima.

Gospodin Miletić je, naime, preporučio direktorima da ne potpisuju ni u kom slučaju nikakve papire koji im se ponude da bi njihove firme dospele na "bele liste" i tako izbegle gnev Evropske unije, odnosno omogućile sebi dalji opstanak na tržištu Evrope.

- Potpisujući takve papire, potpisujete ustvari izjavu o javnoj neposlušnosti ovdašnjem režimu i vlasti, sugerisao je Miletić, ali je to izazvalo za njega sasvim neočekivane reakcije.

Tako je, recimo, Jovan Mileusnić, direktor "Jugohemije", insistirao na tome da se ne treba inatiti sa svetom i seći granu na kojoj sedimo. Pošto smo izrazito uvozno izvozno zavisna privreda, prekidanjem odnosa sa svetom ostavićemo firme i radnike bez posla, bio je izričit Mileusnić i dodao:

- Sam ću učiniti sve i potpisaću sve što od mene traže da bi moja firma mogla da radi. A saveti poput ovog da ništa ne potpisujemo, sasvim su slobodna tumačenja traženih uslova, koja samo pogoršavaju našu situaciju. Treba biti mudar, jer u pitanju je opstanak nacionalne privrede, rekao je Mileusnić.

Sličnog mišljenja bili su i predstavnici SIMP-a i još nekih firmi, mada ne tako izričito, a ideja potpredsednika Komore da nam je izlaz traženju novih tržišta, označena je kao potpuni promašaj, jer objektivno za osvajanje novog tržišta potrebno je vreme koje mi više nemamo.

Na pitanje novinara nakon sednice Odbora da li je pomenuti savet izneo u ime Komore ili SPS-a čiji je član, Miletić je odgovorio da je to bio njegov lični savet.

M. V.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:34h

Na Odboru PKS za odnose sa svetom: Spasavajmo privredu!

17:03h

NIS od srpske vlade nije tražio poskupljenje derivata

17:33h

Mlečne prerađevine skuplje za desetak odsto

   


     


FastCounter by LinkExchange