[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 25. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

   
 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


24. May 2000 14:15 (GMT+01:00)

U četvrtak u Pekingu ( 13,45 po našem vremenu, direktan tv prenos), domaća selekcija protiv reprezentacije Jugoslavije

Kineski horoskop

Na prvoj utakmici na azijskoj turneji selektor Boškov kreće sa kapitenom Stojkovićem, Mijatović će sedeti na klupi, a Mihajlović na tribinama

Posle 11 sati udobnog leta, u Peking je sletela plava fudbalska ekspedicija. Dočekalo ih je sparno vreme, plus 32 stepena Celzijusa i neverovatan broj novinara.

Naši igrači, i selektor Vujadin Boškov naravno, odmah su naleteli na neprobijni medijski zid: zujale su tv kamere, nije moglo da se diše od mikrofona, stotinu pitanja... Reprezentacija Jugoslavija je, očigledno, veoma cenjena na azijskim prostorima...

Međutim, vremena nije bilo, na aerodromu je našu fudbalsku ekspediciju dočekao ambasador Slobodan Unković, pa su svi odmah otišli na prijem. Posle prijema, pravac na trening. To je danak profesionalizmu.

Kineski novinari tvrde da će na "Radničkom stadionu", koji može da primi 80.000 gledalaca, biti upravo toliko i navijača, u četvrtak uveče u 19,45 časova po lokalnom, ili ti u 13,45 časova po našem vremenu, kada utakmica počne.

Piksi sa trakom

Selektor Vujadin Boškov nije izdiktirao sastav, ali se zna da će utakmicu sa Kinom započeti: Kocić - Dudić, Komljenović, Đorović, Krstajić - D. Stanković, Jokanović, Stojković, J. Stanković - Milošević, Kovačević. Dakle, sa kapitenskom na ruci, posle dužeg vremena u plavom dresu, Dragan Stojković. Od tri golmana koji će dobiti šansu na azijskoj turneji, protiv Kineza će od prvog minuta krenuti najiskusniji, Alekandar Kocić.

Mihajlović na poštedi

Siniša Mihajlović je preboleo neugodnu povredu mišića, ali kako se zna da nije bilo pucanja već se radi o istegnuću, on je već spreman. Međutim, Boškov neće da rizikuje, daće još jedan, kraći odmor sjajnom liberu kojiće na teren 28. juna protiv Južne Koreje.

Pre plavih trenirali su Kinezi, naš Bora Milutinović, selektor "kosookih", kao i obično, stalno u pokretu, pozdravio se i "leteći" otišao da obavlja ostale obaveze, a reprezentativci su istrčali na neravan, loš teren.

Trenirao je i kapiten Dragan Stojković koji je, eto, najzad sa plavom četom...


- Za nas su ovo pripreme za "Euro 2000" i rezultat, po meni, nije u prvom planu. Četiri utakmice, četiri mogućnosti da selektor Boškov sve sagleda i snimi, izglanca i odabere 11 najboljih za start protiv Slovenaca 13, juna. Svakako, mi ćemo sve učiniti da svaku utakmicu dobijemo, Jugoslavija ima svoj rejting i tako mora da igra i ponaša se. Ali, ponoviću, bitno je da se uigramo, složimo kockice...

O svojoj formi, kratko i jasno:
- Spreman sam i fizički i psihički i u dobroj formi.

Toliko od kapitena, a šta kaže selektor? Boškov je, po ko zna koji put ponovio, da imamo sjajne individualce, koji igraju u najjačim evropskim ekipama, ali da svi moraju da se povinuju reprezentativnom kodeksu. Najavio je da će svi dobiti šansu, a da će se 11 najboljih znati posle poslednje utakmice, sa Hong Kongom, 3. juna.

Hoće li kineski horoskop biti napravljen već posle prvog duela na azijskoj turneji? I da li će kockice biti na našoj strani?

Mijatović "tajni adut"

Po svemu sudeći, protiv Kine neće igrati ni Predrag Mijatović. I on je zdrav i oran, ali Boškov kalkuliše pa će šansu na prvom meču dati drugim igračima. Ipak, postoji šansa da Peđa ipak sedne na klupu i možda, ako bude neophodno, istrči na teren u drugom poluvremenu.

TV i radio prenos

Utakmica u Pekingu počinje u 19,45 po lokalnom, odnosno 13,45 po našem vremenu. Obezbeđen je direktan TV prenos, a po prvi put u istoriji, iz Kine će biti i direktan radio prenos.


J.Sekulić


vesti po rubrikama

^sport

14:15h U četvrtak u Pekingu u 13.45 Kina protiv reprezentacije Jugoslavije
14:30h

U petak u Bečeju startuje fajnal-for vaterpolo Lige šampiona

14:50h Selektor Slovenije Katanec uveren da na EP mogu više od časnih poraza

16:59h

Selektor Kamačo počeo pripreme s 12 igrača kojima je dozvolio dolazak kompletnih porodica

17:47h Dok čelnici Budućnosti traže rešenje za novog trenera
23:31h Upravni odbor Partizana juče promovisao novog (starog) trenera
23:33h Real deklasirao Valensiju (3:0) i osvojio osmu titulu prvaka Evrope
   


     


FastCounter by LinkExchange