[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 14. maj 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. May 2000 16:32 (GMT+01:00)

Teška saobraćajna nesreća na putu Zenica-Kakanj

Poginule 43 osobe

Autobus se survao s 20 metara visokog mosta preko reke Bosne pošto je vozač, zbog pucanja gume, izgubio kontrolu nad vozilom

SARAJEVO (Beta) - U subotu ujutro u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila posle pet sati u mestu Zli Most, na putu Zenica-Kakanj poginula su ukupno 43 lica, nakon što je u zeničkoj bolnici preminula još jedna starija osoba čije ime uvek nije saopšteno.

Kako navode preživeli putnici, autobus zeničkog privatnog autoprevoznika "Buco" survao se sa 20 metara visokog mosta preko reke Bosne, nakon što je vozač, zbog pucanja gume, izgubio kontrolu nad vozilom.

Na licu mesta poginula su 42 putnika od 54 koliko ih se u trenutku nesreće nalazilo u vozilu. Sve žrtve su muslimanske nacionalnosti i iz naselja "Babina rijeka" u Zenici, a putovali su na versko okupljanje u mestu Buna kod Mostara.

Nesreću je preživelo 11 osoba, među kojima je i vozač autobusa. Iz zeničke bolnice saopšteno je nešto ranije da se još dve povređene osobe nalaze u teškom stanju i da se lekari bore za njihove živote.

Policija još uvek nije saopštila zvaničan uzrok nesreće. Mesto tragedije posetili su u subotu ujutru visoki funkcioneri Federacije BiH i Zeničkog kantona, a telegrame saučešća porodicama preminulih uputili su hrvatski predsednik Stjepan Mesić, premijer Federacije BiH Edhem Bičakčić, muslimanski verski poglavar Mustafa Cerić i predsednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija.


vesti po rubrikama

^hronika

16:32h

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kaknja poginule 42 osobe

16:45h

Mitom do vozačke dozvole

23:15h

Posle trostrukog ubistva u petak u Novom Beogradu: Motiv zločina još nepoznat

23:28h

Holandija: Poginulo više od 20 ljudi

     


     


FastCounter by LinkExchange