[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 28. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


27. Apr 2000 17:33 (GMT+01:00)

Federalne snage upale u još jednu čečensku zasedu

Ubijeno najmanje 10 ruskih vojnika

MOSKVA (Beta-Rojters) - Najmanje 10 ruskih vojnika poginulo je kada su naleteli na zasedu čečenskih pobunjenika kod mesta Serzen-Jurt u južnoj Čečeniji, saopštili su juče ruski vojni izvori.

Portparol ruske vojske u vojnoj bazi Kankala nedaleko od Groznog izjavio je Itar-Tasu da je rusku izviđačku grupu u blizini tog sela napala grupa od oko 60 pobunjenika i dodao da su Rusi potom prešli u kontranapad i ubili najmanje 20 Čečena.

Portparol pobunjenika Movladi Udugov je u telefonskoj izjavi Rojtersu naveo da je u zasedi kod Serzen-Jurta ubijeno između 18 i 20 ruskih vojnika, a da pobunjenici pritom nisu imali gubitaka.

Ruski predsednik Vladimir Putin je tim povodom u četvrtak najavio da će specijalne snage federalne vojske nastaviti i pojačati operacije u planinskim delovima Čečenije.

"Kakve god da su žrtve i događaji u Čečeniji, činjenica je da nema banditske vlasti u republici, nema i neće biti organizovanih banditskih formacija. Potrebno je da stanovništvo Čečenije postane svesno da je ponovno uspostavljanje normalnog života prioritetan zadatak za vladu", rekao je Putin na sastanku vlade.

On je saopštio da će u ovoj godini Moskva uložiti skoro 7,5 milijardi rubalja (267 miliona dolara) u obnovu ekonomije i socijalnog sektora u Čečeniji.

Česi će glasati protiv isključenja Rusije iz SE

Češka neće narednog meseca podržati postojeći predlog da se Rusija zbog kršenja ljudskih prava u Čečeniji isključi iz Saveta Evrope. Šef češkog MIP Jan Kavan je svoje protivljenje obrazložio strahovanjem da bi se izolovana Rusija najverovatnije opasno radikalizovala. "Moramo da kritikujemo Rusiju oštro zbog toga kako se ponaša u Čečeniji, ali to ima smisla samo ako je strana koju kritikujemo prisutna, to nije nikakva politika ustupaka, već pokušaj da se vodi dijalog", smatra Kavan.


vesti po rubrikama

^svet

16:47h

Peking proširuje listu zahteva postavljenih Tajvanu

17:24h

Portparol Stejt departmenta Džejms Rubin napušta funkciju

17:33h

Moskva: Federalne snage upale u još jednu čečensku zasedu

17:55h

Madrid: Svečana inauguracija nove španske vlade

18:19h

Afera o nepostojećim sponzorima stranke bivšeg premijera još potresa Češku

     


     


FastCounter by LinkExchange