[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 28. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


27. Apr 2000 19:45 (GMT+01:00)

Nastavljena serija brutalnih ubistava u Beogradu

Ubijen Skole

Zoran Uskoković (37) u četvrtak u 16.15 časova izrešetan u "audiju A4) u naselju Kijevo - Kneževac. U istom automobilu ubijen Miloš Stevanović (22), pripadnik SUP - Beograd koji je bio na bolovanju, lakše ranjen vozač Petar Jokić (34)

BEOGRAD - U Ulici Sretena Mladenovića Mike, ispred zgrade broj šest, u beogradskom naselju Kijevo-Kneževac, u četvrtak oko 16.15 sati, u automobilu „audi A4" izrešetani su Zoran Uskoković Skole (37) i Miloš Stevanović (22) dok je Petar Jokić (34) lakše ranjen.

Na njih su iz „kalašnjikova", kalibra 7,62 mm, i pištolja pucali nepoznati napadači iz automobila u pokretu"audi 100 kvatro" (BG 393-700), koji je posle zločina pronađen zapaljen zajedno sa oružjem u novobeogradskom bloku 30.

Pucnjava je započeta oko 16 sati na uglu ulica Kneza Višeslava i Pilota Mihajla Petrovića u naselju Cerak vinogradi. Na samaforu iz pravca Ulice kneza Višeslava zaustavio se automobil „audi A4" (BG 170-020) kojim je upravljao Jokić, a na suvozačevom, odnosno zadnjem sedištu su sedeli Uskoković i Stevanović. Napadači su im prišli s leđa i zapucali.

Na rafale iz automobila u pokretu Uskoković i Sretenović su odgovorili hicima iz pištolja. U tom trenutku Jokić je punom brzinom preko raskrsnice krenuo Ulicom Ratka Vujovića Čoče ka naselju Vidikovac. Jedan hitac pogodio je suvozačeva vrata na crnom „BMV 324d" (BG 354-789), inače vozilo „Alfa taksija" službeni broj 404. I na metalik sivo-zelenom automobilu „opel karavan" beogradske registracije 253-416 je pogođeno zadnje staklo i šoferšajbna, dok je jedan hitac završio u obližnjoj trafici.

U žestokoj jurnjavi automobilima koja je usledila, kao i međusobnoj razmeni vatre Uskoković je sa prijateljima kolima skrenuo u Ulicu 11. krajiške divizije. Kod dragstora „Orašac", na uglu 11. krajiške divizije i Sretena Mladenovića Mike, napadači su se približili i ponovo zapucali iz neposredne blizine. Pod jakim rafalima, Jokić je oštru krivinu „presekao" prelazeći preko travnjaka.

Policajac - vozač i telohranitelj

Miloš Stevanović je pripadnik jednog od Odeljenja unutrašnjih poslova u Beogradu. U poslednje vreme nalazio se na bolovanju, jer su pretpostavljeni protiv njega poveli postupak zbog povrede službene dužnosti. Postupak je bio u mirovanju, jer po zakonu ne može se voditi dok je pripadnik MUP Srbije na bolovanju.

Poslednjih meseci, tvrdi se u beogradskom podzemlju, često je viđan u društvu Zorana Uskokovića, a navodi se da je bio Skoletov vozač i telohranitelj.

Ranjeni Jokić je Uskokvićev prijatelj iz detinjstva. Njegovi prijatelji objašnjavaju da je od samog početka bio sa Skoletom.

Spuštajući se niz Sretena Mladenovića Mike, na raskrsnici sa Ulicom 17. oktobar udarili su u belog „fiat punta" (406-507), parkiranog ispred vulkanizerske radnje i perionice „Krki", koji se okrenuo za 90 stepeni.

Na ravnom delu Ulice 17. oktobra, Uskoković i Stevanović su najverovatnije bili smrtno pogođeni u glavu i vrat,a Jokić je ispao iz „audija A4". Ranjen, ostavio je jaknu na ulici i utrčao u ulaz zgrade broj šest u Sretena Mladenovića Mike, dok je automobil sa ubijenim Uskokovićem i Stevanovićem nastavio kretanje i udario u drvo na prvoj krivini.

Iz jednog od stanova višespratnice Jokić je pozvao Hitnu pomoć i policiju. Očevici tvrde da nije izlazio iz zgrade dok nije došla patrola policije kada je prevezen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, gde je zadržan na lečenju.

Napadači su pobegli u pravcu Košutnjaka, pa ka Novom Beogradu gde su „audi 100" zapalili.

Prilikom uviđaja, policija je u „audiju A4" pronašla dva pištolja iz kojih su žrtve pucale na ubice.

S. Kraljević

 

Obezbeđenje

Po povratku iz inostranstva u Beograd Skole je i te kako vodio računa o svojoj bezbednosti. Prilikom svakog izlaska na ulicu ili u grad u blizini je uvek bio u društvu sa nekoliko prijatelja i telohranitelja.

Kada bi sedeo u nekom restoranu u neposrednoj blizini nekoliko momaka je kontrolisalo teren, a više članova obezbeđenja bilo je i u lokalu.

Pre nekoliko dana, prilikom ručka u jednom restoranu, u Uskokovićevom društvu je bilo oko dvadeset telohranitelja. Pominje se da je Skole uvek za potrebe obezbenjeđa imao na rasplaganju tridesetak momaka.

G.J.

Vlasnik više restorana

O Zoranu Uskokoviću se navodi da je bio umešan u poslove sa prodajom narkotika i trgovinom ukradenim automobilima, ali zbog tih dela nikada nije bio uhapšen.

Za Uskokovića se prvi put čulo početkom 90-tih kada je uhapšen pod sumnjom da je na Banjici ubio Branislava Perovića. Nije zabeleženo da je osuđivan. Za njegovo ime vezuje se poslovi s druge strane zakona (Grčka) gde je navodno reketirao poznate biznismene.

Tvrdi se da je iz Makedonije švercovao benzin i cigarete. U vlasništvu ima nekoliko restorana u Švedskoj, a trenutno je gradio hotel u Barseloni.

Uskoković je navodio da poslednjih godina često boravi u Švedskoj gde u Stokholmu, kao i Atini, ima restoran. Za sebe je govorio da se „bavi unosnim poslovima koji mnogima bodu oči".

Jedan beogradski dnevnik nedavno ga je povezivao kao učesnika u likvidaciji Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića Mande i Dragana Garić. Uskoković je kasnije u drugim beogradskim novinama demantovao da ima bilo kakve veze sa ubistvom Ražnatovića, a posle tog intervjua vratio se u zemlju.

Sigurnosne kamere

Zgradu i okolinu u kojoj je Uskoković živeo kontrolisao je sa tri sigurnosne kamere.

Jedna je bila postavljena iznad ulaza u zgradu zbog čega je posekao borove ispred višespratnice. Druga kamera je uperen na parking gde ostavljao kola koja je pazio i telohranitelj. I ispred ulaznih vrata u stan ugradio je sigurnosnu kameru, a vrata i prozori bili su blindirani.

Bombom na zgradu

U utorak su nepoznatni bombaši ispred zgrade u naselju Cerak vinogradi podmetnuli plastični eksploziv velike razorne moći. Meta je, kako se pričalo, bio Uskoković, koji je imao stan u toj zgradi. Plastičnim eksplozivom raznet je ulaz, oštećeno je nekoliko stanova, ali niko nije bio povređen.

Napadači su, po svoj prilici, bili planirali da pozovu Uskokovića i da aktiviraju eksploziv kad bude izlazio iz zgrade.

Povređena devojčica

Prilikom jurnjave kroz Ulicu Ratka Vujovića Čoče automobil sa napadačima udario je devojčicu koja je sa majkom pretrčavala ulicu. Devojčica je pala na trotoar ,ali je srećom zadobila lakše povrede.

I.Č.

 


vesti po rubrikama

^hronika

18:17h

U četvrtak u Požarevcu, uz zvuke aviona, sahranjen Žika Petrović višegodišnji direktor JAT-a

18:38h

Slučaj da sestra ubije brata, koji se dogodio nedavno u Nišu, skoro nezabeležen u sudskoj praksi i srpskoj tradiciji

19:45h

Ubijeni Zoran Uskoković Skole i Miloš Stevanović

19:48h

Drama u Novom Beogradu, evakuisani stanari u Bulevaru Avnoja 72

     


     


FastCounter by LinkExchange