[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 26. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


25. Apr 2000 14:15 (GMT+01:00)

Generalni sekretar KSJ Predrag Bogosavljev izneo do detalja koncipiran olimpijski plan priprema reprezentacije

Plavi Alpi

Selektor Dušan Ivković i savezni trener Željko Obradović odlučili da planinsku fazu Kopaonika zameni Švajcarska

Misija Sidnej, odnosno olimpijska predigra plavih, do detalja je finalizovana posetom selektora i saveznog trenera, Dušana Ivkovića i Željka Obradovića, kancelariji Košarkaškog saveza Jugoslavije. Dogovor o pripremama seniorske reprezentacije prenosi generalni sekretar KSJ Predrag Bogosavljev, obzirom da Duda i Željko koriste kratak boravak u domovini da obiđu rodbinu i prijatelje.

- Od 5. do 15. juna, trajaće kamp za reprezentativne kandidate iz jugoslovenske lige, uglavnom mlade igrače, njih 16. Kao što znate, pripreme će početi 16. jula u Beogradu, gde će reprezentacija trenirati naredne dve nedelje. U tom periodu biće obavljeno testiranje kandidata sa šireg spiska 30 igrača. Spisak će biti poznat po završetku prvenstva, 15. maja.

Već nagovešteno, plavi će tradicionalne visinske pripreme na Kopaoniku zameniti Švajcarskom.

"Morača" samo za košarkaše?

Evropska liga 2000/2001, pod nazivom Suproliga, usvojila je i određena rigorozna pravila za učesnike. Svi tereni imaće identični dizajn uz obavezu da u centralnom krugu bude logotip Suprolige, i što je veoma problematično za pojedine klubove, na parketu mogu postojati samo košarkaške linije. Praktično, ostali sportovi biće iseljeni iz dvorana. Poznato je da "Moraču", osim košarkaša Budućnosti, koriste i rukometašice, odbojkaši...

Žreb za EP juniora 15. maja u Zagrebu

Poznati su svi učesnici juniorskog prvenstva Evrope u Zadru (14. - 23. jul): Bugarska, Francuska, Italija, Grčka, Izrael, Jugoslavija, Hrvatska, Letonija, Litvanija, Rusija, Slovenija i Španija. Žreb grupa biće obavljen 15. maja u zagrebačkom hotelu "Šeraton" (15 sati).

- Procena je da olimpijski centar "Makon" pruža sve uslove za planinske pripreme od 2. do 17. avgusta. Stručni štab imaće na raspolaganju 16 igrača. Sledi turneja po Italiji, od 18. do 23. avgusta. Najpre turnir u Rozetu sa Hrvatskom, Australijom i Italijom, a zatim utakmica s "azurima" u Riminiju. Plavi će tokom boravka u Italiji odigrati tri utakmice. Od 24. do 30. avgusta, ekipa će trenirati u Beogradu i odigrati još dva meča.

To je i poslednja prilika da plavi fanovi uživo vide ljubimce do povratka iz Sidneja.

- Reprezentacija zatim putuje u Hong Kong, gde će od 1. do 6. septembra odigrati tri utakmice na turniru na kome još učestvuju Angola, Australija, Kanada, Kina i Italija. Uoči polaska spisak će sa 16 biti skraćen na 14 igrača.

Iz Hong Konga, reprezentacija će direktno putovati u Australiju na završne pripreme pred ulazak u Olimpijsko selo.

- Biće odugrane i tri utakmice. Prva je na programu 10. septembra sa Ol-star selekcijom Australije, druga dva dana posle protiv Litvanije i treća, 13. septembra sa Francuskom. Sledećeg dana planiran je ulazak u Olimpijsko selo. Dakle, tri dana pre početka olimpijskog turnira u Sidneju, koji će trajati do 1. oktobra - iscrpno je izneo plan priprema plavih košarkaša Predrag Bogosavljev.

Kraj ekrana u pola noći

Raspored i satnica olimpijskog turnira u Sidneju (17. 9. - 1. 10.):
17. septembar: Jugoslavija - Rusija (14.30)
19. septembar: Australija - Jugoslavija (21.30)
21. septembar: Jugoslavija - Angola (19.30)
23. septembar: Jugoslavija - Španija (11.30)
25. septembar: Jugoslavija - Kanada (19.30)
28. septembar: četvrtfinale
29. septembar: polufinale
30. septembar: za plasman od 5. do 10. mesta
1. oktobar: meč za bronzu (11), finale (13)
Napomena: termini utakmica podrazumevaju lokalno vreme.

Jugoslavija bez "vajld - karte"

Generalni sekretar KSJ Predrag Bogosavljev prisustvovao je sastanku takmičarske komisije FIBA i klubova, održanom u danu pauze fajnal-fora u Solunu.
- FIBA i agencija "Aj-Si-El" sklopili su ugovor o korišćenju TV prava svih utakmica buduće Suprolige. Ugovor je vredan 20 miliona dolara, a 90%, odnosno 18 miliona, pripašće klubovima. Kada bi se novac sada delio, Panatinaikos bi dobio najviše - 3 miliona i 50 hiljada, dok se mi nalazimo u najslabijoj grupi sa Hrvatima, Francuzima... Nama bi pripalo 250 hiljada dolara. FIBA je uputila poziv na adrese 12 federacija, kojima mogu biti dodeljene dve "vajld karte" za Suproligu. Među njima nema jugoslovenske - ističe Bogosavljev.

V. Preradović


vesti po rubrikama

^sport

14:15h Generalni sekretar KSJ Bogosavljev izneo olimpijski plan priprema reprezentacije
14:25h Trener Budućnosti Nikolić o beogradskom derbi maratonu i finalu plej - ofa s Partizanom
14:40h Partizan bez Čubrila protiv Budućnosti!
14:50h

Atletičari Partizana u Baru, na pripremama za KEŠ

14:55h

Svetska odbojkaška liga

   


     


FastCounter by LinkExchange