[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 24. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


23. Apr 2000 15:45 (GMT+01:00)

Serija incidenata tokom vikenda na području Kosmeta

Pronađeno telo Srđana Markovića

Šiptarski ekstremisti s palicama batinali po selu Sušice. Zapaljena još jedna kuća u selu Bostane

BADOVAC, SUŠICE, BOSTANE, OBILIĆ - (Tanjug) - Policija Unmika pronašla je u nedelju ujutro u okolini sela Mramor kod Gračaničkog jezera beživotno telo Srđana Markovića iz gračaničkog sela Badovac, javili su istog dana radio-amateri.

Prema izjavi rodbine, Srđan Marković je krenuo u petak oko 17 sati u selo Slivovo u posetu svojim prijateljima. Bio je sam u automobilu "zastava 101", kada su ga zaustavili albanski teroristi i usmrtili. Jedan policajac Unmika je izjavio da je Srđan Marković ubijen 12 sati od vremena kada je pronađen, pa se pretpostavlja da je usmrćen odmah po izlasku iz sela, u petak oko 17.30 sati.

Incident se u subotu uveče dogodio i u selu Sušice kod Gračanice, gde je grupa Šiptara napala palicama Srbe. Kako su javili radio-amateri šiptarski ekstremisti pre toga prolazili su kroz selo i provocirali tamošnje Srbe, na šta su im oni verbalno uzvratili.

Srbin na Srbina

ZUBIN POTOK - U kafani "Hram" u Zubinom Potoku je, u subotu oko 23.00 sata, ubijen je vlasnik tog lokala Mirko Biševac. Njega je, prema kazivanjima očevidaca, iz automatske puške ubio Dragan Kasalović, koji je tom prilikom ranio još petoro Srba koji su bili u lokalu.

On je posle pucnjave pobegao i još nema informacija da li je uhvaćen. Povređeni Srbi smešteni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici i, prema rečima dežurnih lekara, nalaze se van životne opasnosti.

Huligani su se pola sata kasnije vratili s još Šiptara naoružanih palicama. Po izlasku iz kombija, odmah su počeli da udaraju Srbe koji su bili na ulici i pričali.

Srbi iz Sušice su već nekoliko puta upozoravali Kfor i policiju Unmika na provokacije Šiptara, ali su sve pritužbe Srba neozbiljno shvatane.
U novobrdskom selu Bostane u zaseoku Šumaci, u subotu oko 20 sati zapaljena je kuća Stajka Šumakovića. Plamen je zahvatio i pomoćne objekte oko kuće, tako da je materijalna šteta velika.

Meštani su obavestili vojnike Kfora koji su sa dva svoja, i jednim vozilom policije UN, došli u selo i sačinili zapisnik o napadu na kuću. Kako su preneli radio-amateri pripadnici Kfora su odbili da traže pomoć vatrogasne službe, jer je plamen, prema njihovoj oceni, ionako zahvatio kuću i pomoćne objekte, a nije postojala mogućnost da se požar proširi. Nakon pola sata, oni su otišli iz zaseoka.

U Obiliću su šiptarski ekstremisti kamenovali zgradu u Ulici vojvode Radomira Putnika gde žive Srbi. Gotovo svi prozori su polomljeni, naneta je velika materijalna šteta, ali, na sreću, nije bilo povređenih.


vesti po rubrikama

^politika

14:56h Serija incidenata tokom vikenda na području Kosmeta
15:06h Orahovački Srbi već deset meseci u okruženju Kfora
15:11h SPO: Srbima sve teže
15:24h Protest žena na Kosovu ispred zatvora
15:28h Članovi SPO se sukobili s policijomu u bilizini Sremske Mitrovice
15:44h Posle usvajanja platforme o Sandžaku kao multietničkoj regiji
15:56h Ispitivanje javnog mnjenja pred lokalne izbore u Herceg Novom
16:04h Srbi u Ibarskom Kolašinu prilagodili se teškim uslovima
16:17h U Gornjem Milanovcu otkriven spomenik mladićima poginulim u ratovima od 1991. do 2000. godine
16:23h Dragoljub Ojdanić u Takovu poručio: "Sledili smo primer Miloša Obrenovića"
16:33h KO JE OVAJ ČOVEK? - BRUS RALSTON
16:47h Vladan Batić posle susreta opozicije i prestolonaslednika u Atini
     


     


FastCounter by LinkExchange