[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 24. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


23. Apr 2000 16:23 (GMT+01:00)

Smanjena prodaja piva zbog prošlomesečnog poskupljenja

Pivopije pogodila cena

ČAČAK - Prošlomesečno poskupljenje piva, koje je zbog neizbežnih gubitaka u proizvodnji bilo neminovno posle skoro dvoipogodišnjeg mirovanja cena, uticalo je na plasman ovog pića u BIP-ovom regionu Čačak, jer je već u ovom mesecu prodaja piva za 20 odsto manja od planirane.

- Zbog činjenice da cene nismo menjali u prethodne dve i po godine, paritet je drastično promenjen i do skora jedna flaša vina vredela je kao cela gajba piva, odnosno 20 flaša. Sada je taj odnos znatno ublažen, paritet se kreće od 1:5 za "banatski rizling", do 1:10 za "vranac", mada on ni sada nije ekonomski opravdan - istakao je Miodrag Milošević, izvršni direktor Beogradske industrije piva.

On je napomenuo da je pivo još uvek relativno jevtino u poređenju sa drugim pićima i da će se komercijalne prilike stabilizovati kada se potrošači naviknu na nove cene.

Do tada, kaže Milošević, preduzeće će gubitak zbog smanjenog plasmana ovog proizvoda nadomešćivati proizvodnjom bezalkoholnih pića, i to prvenstveno kvasa - jedinog prirodnog napitka na domaćem tržištu i alkoholnog sirćeta.

Milošević ukazuje i na činjenicu da je BIP region Čačak do skora pokrivao područje od Rudnika do Herceg Novog i Đakovice, ali da je zbog političke situacije u zemlji i zaoštravanja odnosa Srbije s Crnom Gorom izgubljeno skoro 30 odsto tržišta. Istovremeno, u preostalom delu Srbije, čačanska Pivara više ne trpi veliku konkurenciju pivara iz Peći i Nikšića, zbog čega je u prvom kvartalu ove godine imala za 47 odsto veću realizaciju nego u istom periodu lane.

M. N.


vesti po rubrikama

^ekonomija

16:19h Crnogorci, možda već od ponedeljka, u prodavnicu neće moći s dinarima
16:23h Smanjena prodaja piva zbog prošlomesečnog poskupljenja
16:37h Čačanski "Autoprevoz" vodi računa o svojim radnicima
16:07h Klanična industrija i Vlada lome koplja oko cena mesa
     


     


FastCounter by LinkExchange