[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 20. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


19. Apr 2000 16:16 (GMT+01:00)

Reditelj Darko Bajić u studiju "Kobra filma" snima "Rat uživo"

Amerikanac u Beogradu

Premijera bi u najboljem slučaju mogla biti održana na jednom od letnjih festivala

U novom studiju "Kobra filma" (smešten u hangarima Starog aerodroma u Novom Beogradu) u impresivnoj scenografiji beogradskih četvrti Mileta Jeremića i gradskim eksterijerima, reditelj Darko Bajić snima novi film "Rat uživo" ("nešto između istina i laži koje su se dešavale u prošlogodišnjem ratu").

Scenario filma, čije je snimanje najavljeno neposredno posle prošlogodišnjeg NATO bombardovanja, prolazilo je kroz više faza, da bi ga u konačnoj verzija potpisao Nikola Pejaković, prema ideji Dragana Bjelogrlića.

- Priča je nastala početkom rata iz životne situacije - kaže Dragan Bjelogrlić. - Pred bombardovanje u "Kobri" smo pripremali sa Rašom Andrićem komediju u "Plamenu strasti" u kojoj je trebao da igra jedan strani glumac. Razmišljali smo o tome šta bi se dogodilo da nas je bombardovanje zateklo desetog dana snimanja. Sigurno bismo prekinuli rad, i počeli snimanje filma o ratu i Amerikancu u Beogradu. Neke kadrove tog filma smo i snimili.

U konačnoj verziji scenarija producent Sergej (Dragan Bjelogrlić) i njegova ekipa (Bata Živojinović, Vesna Trivalić, Milorad Mandić…) u haosu i besparici, uoči bombardovanja, počinju snimanje filma. Mileta (Aleksandar Berček), službenik državne bezbednosti, traži koproducenta Harvija, trgovca higijenskim ulošcima (Deril Hejni) koga Sergej odlučuje da spasi tako što će početi snimanje hrabrog patriotskog filma sa njim u glavnom ulozi.

Iza projekta staje država, a samim tim i Mileta. Međutim, već na prvoj projekciji snimljenog materijala, on ekipu optužuje za umetničarenje, da ne shvataju složenost situacije i da nisu patrioti. Sergej, kao i uvek ima rezervnu varijantu, ali deo ekipe, naročito posle pogibije direktora fotografije (Gordan Kičić) odlučuje da prekine rad. Mileta ih hapsi i primorava da nastave snimanje…

Američki glumac Deril Hejni, kaže da u Los Anđelesu poznaje mnogo kolega Srba, da su to uglavnom studenti Darka Bajića i prijatelji Dragana Bjelogrlića. Po povratku u Ameriku on će završiti snimanje filma Alena Slavice, reditelja koga pamtimo po omnibusu "Prokleta je Amerika".

U ekipi sačinjenoj od naših vodećih glumaca, nalaze se i Nataša Ninković (Sergejeva supruga), Srđan Todorović (reditelj), Dubravka Mijatović (glumica Ivana)…

Snimanje filma (počelo 1. aprila) trajaće ukupno sedam nedelja. Koproducenti su beogradska "Magična linija" i "Kobra" i crnogorski "Luča film" koji je nabavio najnoviji model kamere. Budžet filma je 700.000 maraka, a premijera bi u najboljem slučaju mogla biti održana na jednom od letnjih festivala.

V. Milivojević


vesti po rubrikama

^kultura

16:16h Reditelj Darko Bajić u studiju "Kobra filma" snima "Rat uživo"
16:56h Japanski gitarista Kazuhisa Ušihaši posle koncerta u Domu omladine
17:08h Novi časopisi
17:22h Vujičić, direktor sektora za jugoistočnu Evropu Medijskog koncerna UFA: Pirati još samo u Srbiji i Crnoj Gori
17:41h Pariz: Na predstojećem 53. filmskom festivalu u Kanu
      


FastCounter by LinkExchange