[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 14. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Apr 2000 18:36 (GMT+01:00)

Posle serije incidenata američki marinci privedeni u makedonski MUP

Pijani kforovci orgijali Skopljem

Nasrtali na devojke u kafani. "Radile" i motke. Povređeni i policajci

SKOPLJE (Tanjug) - Više grupa pijanih američkih vojnika orgijalo je Skopljem, zvanično je u četvrtak potvrdio makedonski MUP.

Zbog toga je njih tridesetak privedeno u policijsku stanicu u kojoj su, kada su se otreznili, bili saslušani, a potom pušteni.

I portparol Kfora u Skoplju Andreas Rajneke priznao je, ali tek kada se saopštenjem o incidentu oglasio MUP, da su američki vojnici bili pijani i da su uznemiravali građane u noći između 11. i 12. aprila.

Ustremili se na benzinsku pumpu

Istovremeno, u drugom kraju grada, u trgovinskom centru "'Kapištac", orgijala je druga grupa pijanih američkih vojnika. Iz obližnjih kafića okupila se grupa mladih Skopljanaca i pokušala da umiri vojnike, koji su već počeli da razbijaju izloge. Opet se umešao jedan policajac, koji se ubrzo našao pod nogama pijanih stranih vojnika. Na mesto incidenta pristigla je uskoro veća grupa makedonskih policajaca, koja je savladala pijane vojnike i privela ih u stanicu MUP-a. U zoru, 12. aprila, dogodio se i treći incident, ovoga puta u Gradskom tržnom centru. Akteri su i tu bili pripiti američki vojnici koji su maltretirali prolaznike i nedolično se ponašali. Uhapšeni su na obližnoj benzinskoj pumpi, gde su pokušali da polupaju inventar.

On je dodao da se "slučaj ispituje" i da će vojnici odgovarati "po američkim zakonima", na osnovu sporazuma vlade u Skoplju i Kfora.

Prvi incident je počeo u jednoj skopskoj kafani blizu centra, gde su američki vojnici, posle dosta ispijenog pića, počeli da napadaju devojke koje su se nalazile u lokalu. U zaštitu devojaka stala je jedna grupa Makedonaca, gostiju kafane, a tuča je zatim nastavljena na ulici.

Kada su pijani vojnici videli da su u manjini, povukli su se na centralni gradski trg "Makedonija", gde su nastavili sa vređanjem slučajnih prolaznika, nasrtali su na izloge i zaustavili saobraćaj.

Na njihovo bahato ponašanje opet je reagovala veća grupa mladih Skopljanaca i došlo je do žestoke tuče, pri čemu su, pored pesnica, upotrebljavani "bokseri" i motke.

Jedan policajac je pokušao da razdvoji zavađene strane, ali su na njega nasrnuli pijani američki vojnici. Iako teže povređen, policajac je uspeo radio vezom da pozove svoje kolege koje su se uskoro pojavile na trgu i brzo savladale pijane strane vojnike.

Američki vojnici su odvedeni u policijsku stanicu "Centar" što ih je spaslo od linča razjarenih Skopljanaca.

Prema nekim izvorima, Skopljem su orgijali američki marinci, pripadnici NATO trupa koje su na Kosmetu učestvovale na vežbi "Dinamičan odgovor".


vesti po rubrikama

^svet

17:57h

Cemin i Vajcman razgovarali u Jerusalimu

18:12h Hajder optužio Francusku za "kolonijalizam"

18:36h

Pijani kforovci orgijali Skopljem, nasrtali na devojke u kafani

19:45h Tuđman nije naredio etničko čišćenje(?!)
   


     


FastCounter by LinkExchange