[an error occurred while processing this directive]  

Ambasador M

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 14. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


13. Apr 2000 18:11 (GMT+01:00)

U Centralnom zatvoru saslušan osumnjičeni za smrt Prvoslava Obradovića

Golomejić poriče ubistvo inspektora

BEOGRAD - Josip Golomejić (34), osumnjičen za ubistvo policijskog inspektora Prvoslava Obradovića, porekao je na saslušanju pred istražnim sudijom bilo kakvu vezu sa zločinom, saznaje "Glas" u beogradskoj Palati pravde.

Ubistvo se dogodilo 10. oktobra 1998. godine pošto je Obradović sa trojicom kolega došao da ga uhapsi zbog raspisane sudske poternice. Na saslušanju je međutim ispričao da je tog dana bio kod kuće i igrao se sa decom, a da mu je supruga u jednom trenutku rekla da su u dvorište utrčala neka lica sa pištoljima.

- Pogledao sam kroz prozor i video dvojicu-trojicu civila sa pištoljima. Niko se nije predstavio kao policajac, a ja sam otišao u sobu i iskočio kroz prozor. Nisam imao nikakvo naoružanje - izjavio je Golomejić.

Onda je ispričao da je istog dana pozvao telefonom policiju, predstavio se i rekao da mu je neko ušao u kuću i pucao u njega.

Posle ovog događaja pobegao je u Mađarsku odakle je posle dvadesetak dana otišao u Hrvatsku gde je proveo oko godinu dana. Onda je krenuo za Nemačku, ali ga je austrijska policija u oktobru prošle godine uhapsila.

Dokumentacija

- Golomejić je iz austrijskog zatvora doneo sa sobom lekarsku dokumentaciju kako bi izbegao manipulacije oko eventualnog povređivanja koje bi mu policija možda nanela - rekao je za "Glas" Golomejićev advokat Borivoje Borović.
On je najavio izvesni obrt u ovom slučaju i da će tokom suđenja biti saslušana lica koja su u Trećem opštinskom sudu u Beogradu osuđena zbog pomaganja Golomejiću da pobegne u Mađarsku.

Jugoslaviji je izručen 7. aprila i sa aerodroma je direktno prebačen u Centralni zatvor u Beogradu gde je u sredu saslušan u prisustvu istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu Vučka Mirčića, zamenika Okružnog tužioca Nebojše Markovića i branioca - advokata Borivoja Borovića.

Istraga je, kako saznajemo, većim delom završena jer su sva veštačenja i saslušavanja svedoka u međuvremenu završena. Preostaje još samo Golomejićevo neuropsihijatrijsko veštačenje jer je osumnjičen za kvalifikovano ubistvo za koje je zaprećena i smrtna kazna.

S. Stanimirović


vesti po rubrikama

^hronika

18:11h

Golomejić poriče ubistvo inspektora

18:34h

Nesreća prilikom remonta trafo stanice u Inđiji

23:46h Poginuli vozač i suvozač
23:47h Generalni sekretar NATO Džordž Robertson: Svi će doći u Hag
   


     


FastCounter by LinkExchange