[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS JAVNOSTI” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. april 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


06. Apr 2000 17:08 (GMT+01:00)

Aleksandar Vuksanović, Aca Lukas, o novoj ploči, porodici, koleginicama, kocki i drogi

Rokenrol za dušu, folk za pare

Bio sam jako "nezgodan" poslednjih godina. Posle godina bavljenja muzikom u poziciji sam da moj imidž ne može narušiti to što ću se pojaviti sa nekim u emisiji

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, zasigurno trenutno najpopularniji folk pevač u Srbiji, upravo je objavio novi album pod nazivom "Rođendan". Aca je između objavljivanja dve ploče nabacio nekoliko kilograma, prestao je da se drogira, napravio koncert u hali "Pionir", razveo se, ponovo oženio i dobio dete.

- Mnogo toga se izdešavalo između ova dva albuma i sve se to oseća u mojim pesmama. Ovo je moj najzreliji album do sada. Ovoga puta nemam pesmu koja će da bombarduje tržište. Imamo osam novih pesama od kojih se već pet-šest vrti na radio stanicama. Napravio sam ploču koja je kvalitetna i koja ima cilj da se sve pesme slušaju podjednako, uveren je Aca Lukas.

Kako osoba koja u kolima sluša hevi metal može da peva folk muziku?
- Ne slušam baš hevi metal, "White Snake" nije hevi metal. Volim da slušam hard rok. Muzičar sam i volim da slušam dobru muziku. Ne volim tehno, volim fank, grupu "Level 42". Strašno volim da slušam "Simply Red".

Kako se folk muzika uklapa u to?
- Sviram muziku koja je za naše prostore. Ne kažem da sam se uklopio već da sviram muziku uz koju sam odrastao i koju volim, ali to nije klasična folk muzika. Ono što radim je odraz moje ličnosti, mojih gledanja na muziku.

Aca i "koleginica"

Jedna folk pevačica je izjavila da se ti i dalje drogiraš. Reč je o Vesni Rivas.
- Ona nije pevačica, nije mi ni koleginica. Mislim da su meni koleginice Ceca, Mira Škorić, a ona to nije jer ja ne držim butik i nisam šaner da bi mi bila koleginica. Neću uopšte da polemišem sa tako nebitnim likovima koji na takav način pokušavaju da me izazovu i tako preko novina sebi pribave reklamu. Jedino što mogu da joj poručim jeste da počne i ona da se drogira pa da skine to viška kilograma što ima.

Aca i Jelena

I Jelena Karleuša o tebi govori negativno?
- Čuo sam da se o meni nepovoljno izrazila, a ne vidim ni jedan razlog zbog čega. Ona mi se čak dopada, njen imidž, kako sve to radi. Pevanje neću da komentarišem jer u njenom slučaju to nije toliko bitno. Mislim da ima uspeha. Jedino što sam rekao je da je za mene zasluženo pevačica godine Ceca.

Neki od tvojih najvećih hitova su obrade grčkih pesama.
- Svi radimo obrade, ali moje obrade najbolje prolaze i zbog toga se oko njih diže prašina. I na novoj ploči imam tri, četiri obrade grčkih pesama i ne vidim ništa loše u svemu tome.

Novu ploču izdaje "Grand" iako si svojevremeno kritikovao izdavačke kuće koje svojim tv emisijama promovišu pevače.
- "Pljuvao" sam emisije kao što su "Zam" i "Euro Pink" i to što sam onda govorio spreman sam i sad da kažem. Međutim, "Grand" je ponudio najviše za moju novu ploču. Sem toga napravio je novi studio, krenuo da poboljšava kvalitet, tako da nije bilo razloga da ne radim s njima. Nakon godina bavljenja muzikom u poziciji sam da moj imidž ne može narušiti to što ću se pojaviti sa nekim u emisiji. Stojim iza toga da ćemo morati da napravimo kompromis i ja i oni kada je reč o nastupu drugih pevača koji će biti u toj emisiji kada ja gostujem.

Svojevremeno si izjavljivao da ne uspevaš da kupiš stan. Da li se tu nešto promenilo?
- Da, kupio sam stan i kupiću još jedan.

Imaš više novca od kada si prestao da se drogiraš?
- Od kada sam prestao da kockam. Meni je i posle drogiranja ostajalo mnogo para jer sam kao i sada dosta zarađivao, a nisam mogao da sabijem u nos onoliko koliko sam mogao da otpevam. Što se tiče kocke tu ne postoji zarada koju ne možeš da izgubiš. Od kada sam prestao da se drogiram razmišljam drugačije, ali novac sam sakupio od kada sam prestao da se kockam.

Rekao si da će tvoja porodica imati koristi od toga što se razvodiš?
- Možeš da pitaš bilo koga od aktuelnih učesnika. Sada je svima bolje i svi će reći da su zadovoljniji nego što su bili. Bio sam jako "nezgodan" poslednjih godina. Ne u smislu da sam nekoga tukao ili maltretirao već sam bio neodgovoran, naročito prema sebi. Štos je u tome da to niko nije video. Zaljubio sam se, razveo, ponovo oženio. Desila se promena na bolje.

D. Žuža


vesti po rubrikama

^intervju

17:08h

Aca Lukas, o novoj ploči, porodici, koleginicama, kocki i drogi: Rokenrol za dušu, folk za pare

   


     


FastCounter by LinkExchange