[an error occurred while processing this directive]  

Izdaje NIP „GLAS JAVNOSTI” a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.

Vlajkovićeva br. 8, Beograd, Jugoslavija

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 22. mart 2000.

 
 
[an error occurred while processing this directive]
 

rubrike

politika

društvo

ekonomija

svet

hronika

reportaža

kultura

sport

feljton

intervju

slobodno vreme

 

video galerija

[an error occurred while processing this directive]


Glavni meni:
 -vesti dana
 -arhiva
 -vaša pisma
 -istorijat
 -redakcija
 -kontakt Kako da koristim ovaj sajt? Pošaljite nam pismo... Vesti dana Arhiva Vaša pisma Istorijat našeg lista Redakcija Stupite u kontakt sa nama


Links

Srpsko nasleđe

Glas nedelje

SINA

SNAGA


21 Mar 2000 17:01 (GMT+01:00)

Turistički poslenici Crne Gore zaključili

U turizmu nikad teže

Vlada će i ove sezone pomoći, ali to nije dovoljno. Koridor preko Kosova za Makedonce?

BUDVA - Bez konačne stabilizacije političkih prilika u zemlji, nemoguće govoriti o "pravom" turizmu i projektovanju turističkog prometa u Crnoj Gori, zaključili su privrednici na nedavnom sastanku u Budvi.

Vladimir Mitrović, ministar turizma u Vladi Crne Gore je istakao, da se turizam nikad nije nalazio u težoj situaciji, naglasivši da je bez sredstava teško bilo šta uraditi. On je rekao da će Vlada i ovom prilikom dati određeni doprinos na pripremi turističke sezone, ali to neće biti dovoljno, jer novca nema.

Najveći problem ove sezone, po ocenama ministra Mitrovića, biće izostanak domaćih gostiju iz Srbije zbog tamošnje ekonomske situacije i istakao da će se razmotriti mogućnost uvođenja koridora preko Kosova za goste iz Makedonije.

Po njegovim rečima, najviše turista ovog leta biće iz Federacije BiH i RS, pa im treba omogućiti ulazak u Crnu Goru sa ličnom kartom uz znatno smanjenje cena drumarine za vlasnike automobila.

Ministar turizma Vladimir Mitrović je naglasio značajne probleme kada je reč o prevozu turista iz inostranstva i ukazao na nužnost ukidanja viza. Jer sa vizama za inostrane turiste, ne možemo računati na dolazak turista iz inostranstva, rekao je on.

Nakon opširne rasprave je zaključeno, da je neophodno obezbediti stabilnost društvenog ambijenta kao nezaobilaznog faktora za normalno odvijanje turističkog prometa. Nužno je insistirati na ukidanju viza za inostrane turiste, kako bi se stvorila mogućnost za nesmetano odvijanje turističkih tokova.

S obzirom na stanje turističkih objekata, zaključeno je da treba usporiti ili za izvesno vreme odložiti njihovu kategorizaciju, a upućen je i apel da bi bilo nužno pronaći banku, koja bi kreditima olakšala teškoće turističkih preduzeća i omogućila im kvalitetniju pripremu sezone.

R. Pavićević


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:01h

Turistički poslenici Crne Gore zaključili: U turizmu nikad teže

17:34h

Grejm, otpravnik poslova EU: Na redu "Papir za demokratiju"

18:03h

Popara, direktor prodaje u "C marketu": Snabdeveni smo kao u najbolja vremena

18:19h

ZOP izlazi iz sistema NBJ

   


     


FastCounter by LinkExchange