GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 30. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
30/06/99 00:00 (GMT +01:00)
Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Uskoro stižu nove vesti ...


Albanci upali u prostorije komiteta za saradnju sa UN

PRIŠTINA - Pedesetak kosovskih Albanaca upalo je u utorak u prištinske prostorije jugoslovenskog Komiteta za saradnju sa misijom UN na Kosovu i iz njih isteralo osoblje, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na izjavu jednog od zaposlenih.

"Oko osam časova, pedesetak Albanaca u civilu i bez oružja, dalo nam je deset minuta da napustimo prostorije", rekao je jedan zaposleni koji je želeo da ostane anoniman. Osoblje je učinilo ono što im je bilo naređeno, rekao je ovaj službenik i dodao da su Albanci koji su ušli u prostorije iz njih odmah izneli opremu.Grčki biznismen hoće da otkupi "Trepču"

ATINA - Predsednik Upravnog odbora grčke grupacije "Mitilineos", Evangelos Mitilineos izjavio je da će "dati ponudu za kupovinu metalurškog kombinata Trepča ukoliko srpska vlada pristupi njenoj privatizaciji", piše grčki dnevnik Ta Nea.

Mitilineos je na Skupštini akcionara rekao da je ta grupacija u Rudarsko-metalurškom kombinatu Trepča "ima prvenstvenu hipoteku na sve - što joj u suštini i pripada", ocenjujući da je to "delikatna politička tema".

Istovremeno, list To Vima piše da Mitilineos u govoru na Skupštini "nije skrivao nameru za verovatnu kupovinu rudnika bakra Bor" i da je rekao da namerava da kupi i rudnik Veles u Makedoniji.Polovina "OVK" predala oružje

PRIŠTINA - Komandant separatističke OVK Agim Čeku priznao je u utorak u Prištini, na konferenciji za novinare sa komandantom KFOR Majkom Džeksonom, da je samo polovina od ukupno 20.000 pripadnika "OVK" pristupila punktovima za predaju oružja do dogovorenog roka, koji je istekao u nedelju u ponoć, javlja Rojters.

Čeku je dodao da je rešavanje porodičnih problema osnovni razlog nepotpunog odazivanja pripadnika "OVK" na predaju oružja, jer su porodice većine njih "prognane sa Kosova", ili su im "kuće oštećene".Mučenje Srba u Uroševcu

BEOGRAD - Informativna služba Srpske pravoslavne crkve Pravoslavlje pres u utorak je saopštila da se u Uroševcu "nastavljaju svirepa mučenja Srba.

Albanci ih izbacuju iz stanova i sada se veliki broj Srba nalazi zatočen u zgradi železničke stanice. Među njima je i veliki broj Srba iz okolnih sela. Srbi na Kosovu i Metohiji doživljavaju pravi pakao pred očima međunarodne zajednice koja tvrdi da joj je cilj zavođenje mira i bezbednosti među stanovnicima Kosova i Metohije", stoji u saopštenju.
Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange