GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Nedelja 27. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
27/06/99 00:00 (GMT +01:00)
Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Uskoro stižu nove vesti ...


Mitropolit Amfilohije obišao srpska sela u okolini Peći

Nenapušteno samo jedno selo

PRIŠTINA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije obišao je u subotu srpska sela i crkve u okolini Peći, izjavio je pravoslavni sveštenik iz Prištine Radomir Nikčević.

Nikčević, koji je bio u pratnji mitropolita Amfilohija, rekao je Radiju "Svetigora" da na području Peći nema hrane i da italijanski vojnici iz sastava međunarodnih snaga za Kosovo srpskom stanovništvu dele hleb.

On je rekao da je mitropolit Amfilohije obišao selo Nako u kome je bilo 35 srpskih kuća. Prema rečima oca Radomira Nikčevića, pravoslavna crkva u tom selu je oskrnavljena, opljačkana, a polomljeni su ikonostas, ikone, vrata i prozori crkve.

"Crkva je potpuno nezaštićena i ako se ona hitno ne zaštiti sigurno će biti zapaljena", rekao je on.

Mitropolit Amfilohije je obišao i selo Goraždevac gde su, kako je rekao otac Nikčević, pripadnici separatističke OVK pre dva dana popalili kuće porodice Ristović.

"Zapaljene su i kuće porodice Dakić, dok su ciganske kuće na kraju sela opljačkane", rekao je on.

Od 360 srpskih kuća u Goraždevcu, 186 porodica je rešilo da ostane i to je jedino kompaktno srpsko selo koje je ostalo u čitavoj Metohiji, pojasnio je prištinski sveštenik.Ivašov traži ukidanje sankcija SRJ

MOSKVA - Šef uprave za međunarodnu saradnju ruskog ministarstva odbrane, general Leonid Ivašov ocenio je u subotu da postoje svi neophodni uslovi za ukidanje sankcija koje su uvedene Jugoslaviji.

On je na konferenciji za novinare rekao da je NATO okončao vazdušne operacije u Jugoslaviji, a SRJ ukinula ratno stanje.

"Sada postoje svi neophodni uslovi za ukidanje sankcija Jugoslaviji, a Savet bezbednosti UN treba da pokaže svoju volju", zaključio je Ivašov.Britanci hapse osumnjičene

LONDON - Pripadnici britanskog kontigenta međunarodnih snaga na Kosovu u subotu su uhapsili jedno lice za koje se sumnja da je odgovorno za smrt 56 ljudi na Kosovu, javlja Rojters.

Agencija ne navodi ime ni nacionalnu pripadnost uhapšenog, ali ističe da je reč o bivšem policajcu iz Lipljana.

Britanci su u sredu u Slovinju takođe uhapsili jedno lice osumnjičeno za ratne zločine. Obojica uhapšenih su u pritvoru, gde čekaju rezultate istrage i odluku Haškog tribunala o daljem postupku.Predsednik Komiteta za saradnju sa UN Nebojša Vujović izjavio

Stvaraju se bezbedni uslovi na Kosmetu

BEOGRAD - Predsednik Komiteta za saradnju sa misijom UN na Kosovu i Metohiji Nebojša Vujović izjavio je da se u toj pokrajini stvara sigurno i bezbedno okruženje za Srbe, Crnogorce i drugo nealbansko stanovništvo i da bi teroristi tzv. OVK i pljačkaši praktično trebalo da budu razoružani do nedelje u ponoć, činom ulaska u sabirne centre koji su za njih određeni.

"Mi smo bili u direktnom kontaktu sa članovima međunarodne bezbednosne misije UN, generalom Džeksonom i njegovim najbližim saradnicima. Insistirali smo da se pruži apsolutna bezbednosna zaštita svim Srbima i Crnogorcima koji žive na Kosovu i Metohiji, kao i da se steknu svi neophodni bezbednosni uslovi da se oni koji su se privremeno izmestili, vrate svojim domovima", rekao je Vujović u emisiji "Razgovor s povodom" Televizije Priština.

"OVK" će biti razoružana u roku od 90 dana, a praktično će to biti ostvareno u nedelju u ponoć, jer oni koji uđu u te sabirne centre neće moći ni sa uniformama ni sa oružjem nigde da izađu, precizirao je Vujović.
Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange