GLAS JAVNOSTI - Logo  Prvi broj izašao 15. jula 1874. u Kragujevcu
 Beograd Godina II Obnovljeno izdanje
 Sreda 23. jun 1999.
Izdaje NIP „GLAS“ a.d.
„GLAS JAVNOSTI“ d.d.
Vlajkovićeva br. 8,
Beograd, Jugoslavija

 NAJNOVIJE VESTI

Updated:
23/06/99 00:00 (GMT +01:00)
Glavne vesti Ostale vesti Feljton Arhiva Pretplata Istorijat Redakcija Kontakt Navigation Bar
SINA
Glas nedelje
Srpsko nasledje
Uskoro stižu nove vesti ...


Kfor sprečio upad

KOSOVSKA MITROVICA - Jedinice francuskog KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici energično su sprečile više od 300 Albanaca da se nasilno usele u zgradu od 80 stanova u centru Kosovske Mitrovice koju je 1992.godine izgradio Fond za razvoj Srbije za povratnike na Kosovo i Metohiju.Deaktivirana bomba u Prištini

PRIŠTINA - Pripadnici KFOR-a u Prištini deaktivirali su u utorak oko 16 sati eksplozivnu napravu u strogom centru grada, nakon što su prethodno dobili anonimnu prijavu.

Bomba koju su aktivirali tehničari KFOR-a bila je postavljena ispod jednog kioska, tridesetak metara od hotela "Grand" u Prištini.Kosovo napustilo više od 69.000 Srba

LONDON - Visoki komesarijat UN za izbeglice saopštio je u utorak da se na Kosovo do sada vratilo 177.150 izbeglih Albanca, dok je iz pokrajine, u strahu od odmazde izbeglica koje se vraćaju, pobeglo ukupno 69.300 Srba. U odnosu na dan ranije objavljene podatke, broj Albanaca koji su se vratili na Kosovo veći je za za 42.150, a broj Srba koji su napustili pokrajinu za 19.300.

Prema podacima UNHCR, najviše albanskih izbeglica vratilo se na Kosovo iz Albanije, 109.400. Iz Makedonije se na Kosovo vratilo 67.500 albanskih izbeglica a iz Crne Gore 250.Solana: Na Kosovu duže od tri godine

PARIZ - Kosovo će ostati pod međunarodnom upravom "koliko god bude bilo potrebno, verovatno više od tri godine", rekao je u utorak generalni sekretar NATO Haviar Solana.

"Moramo ostati tu (na Kosovu) sa vojne tačke gledišta i sa tačke gledišta međunarodne zajednice zbog civilnih operacija, to znači sve dok se ne okonča fizička rekonstrukcija Kosova, ali i moralna rekonstrukcija", rekao je Solana radiju Frans-enfo.Na crnogorskim pumpama

Gorivo za devize

PODGORICA - Vlada Crne Gore donela je odluku da se na benzinskim pumpama pri granici Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom gorivo prodaje za devize u neograničenim kolicinama, rekao je u utorak u Budvi ministar turizma Crne Gore Vladimir Mitrović. Na taj način će se, kazao je Mitrović, obezbediti gorivo za turiste iz Srbije i RS koji ovog leta budu došli na crnogorsko primorje.

Vlada Crne Gore odobrila je u utorak preduzeću "Jugopetrol" iz Kotora da na svojim benzinskim pumpama privremeno prodaje gorivo za devize, saopšteno je u Podgorici.

Pravo na kupovinu benzina i dizela za devize imaju sva pravna i fizička lica, saopštio je Sekretarijat za informisanje Crne Gore.Španska policija uhapsila osam kosovskih Albanaca

Pljačkali za "OVK"

MADRID - Španska policija saopštila je u utorak da je uhapsila osam kosovskih Albanaca u Malagi i Teremolinu koji su optuženi za seriju oružanih pljački, krađa i provala, javlja Rojters.

Kako je izjavio jedan policijski službenik u Malagi, grupa je bila organizovana na "vojnoj osnovi" i operisala širom Španije.

"NJihov modus operandi sugeriše dobro organizovanu strukturu i jasan cilj - finansiranje Oslobodilačke vojske Kosova", kaže se u policijskomj saopštenju.

"Oni su Kosovari i imamo dokaze da su održavali veze s albanskim paravojnim grupama", izjavio je za Rojters policijski službenik u Malagi. 

Pretraživanje GLASA JAVNOSTI!

powered by FreeFind


 

E-mail: glas_javnosti@abc.co.yu

[ Glavne vesti | Ostale vesti | Feljton | Arhiva | Istorijat | Redakcija | Pretplata | Kontakt ]
http://www.glas-javnosti.co.yu
webmaster@glas-javnosti.co.yu

   

Copyright © 1998 NIP „GLAS“
All Rights Reserved.


FastCounter by LinkExchange